ΑΝΘΙΣΜΕΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ
Με αφορμή την ανθισμένη Αμυγδαλιά στην αυλή του σχολείου μας ,
ξεκινήσαμε τη γνωριμία μας μέσα από τη μυθολογία …https://www.youtube.com/watch?v=mGDISGKJLP8
Για να δούμε αυτό το δέντρο της Αμυγδαλιάς και ποιος είναι ο καρπός της…
Παρατηρήσαμε τα στάδια ανάπτυξης του καρπού της Αμυγδαλιάς…
Ακούσαμε το τραγούδι: Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά https://www.youtube.com/watch?v=Nean6fmAsDY
και το δραματοποιήσαμε…
Το παρασκήνιο στο ποίημα του Γεώργιου Δροσίνη, “Ανθισμένη Αμυγδαλιά”, αφορά μία χαριτωμένη μούσα. Ήταν η ξαδέλφη του, Δροσίνα Δροσίνη. Η ιστορία είναι η εξής: η Δροσίνα ήταν 16 χρονών και φοιτούσε στο Αρσάκειο, όταν ο ξάδελφός της, επισκέφτηκε την οικογένειά της στα Πατήσια. Ο Δροσίνης είχε μόλις γυρίσει απ” τη Γερμανία, όπου σπούδαζε Ιστορία της Τέχνης. Νέος, όμορφος, καλλιεργημένος, ήταν τέλειος “δάνδης” της εποχής. Η Δροσίνα όμορφη, γλυκιά και πολύ φρέσκια. Ο Γεώργιος Δροσίνης. Ένα πρωί, ο Δροσίνης άνοιξε το παράθυρο να μπει φως και είδε τη νεαρή ξαδέρφη του στον κήπο, να κάθεται κάτω από ένα ανθισμένο δέντρο. Σύμφωνα με το ποίημα, το δέντρο ήταν μια αμυγδαλιά. Άλλοι λένε ότι, στην πραγματικότητα, ήταν νεραντζιά. Η κοπέλα κούνησε τον ανθισμένο δέντρο και τα άνθη την έλουσαν. Η σκηνή τον ενθουσίασε και ο νεαρός ποιητής έγραψε το θρυλικό ποίημα. Την εποχή εκείνη, ο Δροσίνης δημοσίευε τα ποιήματά του, με το ψευδώνυμο “Αράχνη”. Η “Ανθισμένη Αμυγδαλιά” δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1882, στο σατυρικό περιοδικό “Ραμπαγάς”….
Γνωρίσαμε Πίνακες Ζωγραφικής του Ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ και άλλων ζωγράφων τους παρατηρήσαμε, παίξαμε και ανασυνθέσαμε το παζλ…
Στη συνέχεια κάναμε πρόσθεση και αφαίρεση με πον-πον, γιατί ξεχάσαμε τα αμύγδαλα στο σπίτι…και γιατί είμαστε και πολύ ξεφτέρια!!!
Παρακολουθήσαμε το Παραμύθι:” Η Μυγδαλιά και το Φεγγάρι“
Μας άρεσε πολύ το παραμύθι και προσπαθήσαμε να θυμηθούμε τους ήρωες του παραμυθιού…
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΜΠΑΛΟΝΙ
Σχεδιάσαμε το δέντρο της Αμυγδαλιάς, γράψαμε τη λέξη ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ όπως μπορούσε ο καθένας και τυπώσαμε τα άνθης της με ένα μικρό φουσκωμένο μπαλόνι…
Δείτε μας εδώ:https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=_l3jzo-0948&feature=youtu.be
Τα έργα μας μοναδικά!!!