1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων

Το 1ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων με τίτλο “Γνωριμία με το ανθρώπινο σώμα ” από τη θεματική ενότητα “Ζω καλύτερα-Ευ ζην” ολοκληρώθηκε.

“Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση των παιδιών με το ανθρώπινο σώμα. Η επίτευξη πραγματοποιείται μέσα από μια σειρά εργαστηρίων βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης, σε συνδυασμό με τη χρήση και αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά βλέπουν την τοποθέτηση των οργάνων του ανθρώπινου σώματος, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τι αλλάζει μεγαλώνοντας καθώς και να διατυπώσουν αλλά και να λύσουν  απορίες τους”. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από 10 Οκτωβρίου-30 Νοεμβρίου 2025. Στα πλαίσια του εργαστηρίου τα παιδιά συμμετείχαν επίσης  στο πρόγραμμα «Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων».

Ενδεικτικά κάποιες από τις δραστηριότητες:

meletontas fotografies

Μελετώντας βιβλία για το ανθρώπινο σώμα .   

Παρατηρούμε πόσο έχουμε μεγαλώσει από φωτογραφίες από όταν ήμασταν μωρά και μικρότερα  παιδιά!

schhmatoylhs prosopogragies

Αναπαριστάνουμε το σώμα μας με γεωμετρικά σχήματα. Ζωγραφίζουμε τις προσωπογραφίες μας!

 

Προσέχουμε για να είμαστε ασφαλείς

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων” με σκοπό την ενημέρωσή τους  για το πώς μπορούν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους στο σπίτι, στην παιδική χαρά και στον δρόμο και πώς να τους αποφεύγουν. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς  από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»,  που έχει σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Prolhpsh atychhmaton