8ος Πανέβριος Διασχολικός Διαγωνισμός Γλώσσας και Ορθογραφίας

IMG 0391b9cfdfc89a150e2e1b0f8550f06d VΤην Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης η Β΄ φάση του 8ου Πανέβριου Διασχολικού Διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας, ο οποίος συνδιοργανώθηκε με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων νομού Έβρου και με την επιστημονική επίβλεψη και συνεργασία του Γλωσσολογικού Εργαστηρίου «+Μόρφωση» του Τμήματος Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.

Το σχολείο μας ανέλαβε τη διοργάνωση του 8ου Πανέβριου Διασχολικού Διαγωνισμού Γλώσσας και Ορθογραφίας ως τιμητική υποχρέωση λόγω του ότι κατά τον περσινό ορθογραφικό διαγωνισμό του σχολικού έτους 2022-2023 μία μαθήτρια του σχολείου μας κατέκτησε την πρώτη θέση.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των εννέα Γυμνασίων του νομού Έβρου, που προκρίθηκαν στην Α΄ φάση του διαγωνισμού, συμμετείχαν στη Β΄ φάση και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των θεμάτων του διαγωνισμού.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι μαθητές έλαβαν από την οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού ως αναμνηστικό δώρο , μία οικολογική τσάντα με γραφική ύλη, η οποία ήταν ζωγραφισμένη από τα παιδιά του Ομίλου, « Καλλιτεχνικό Εργαστήρι», που λειτουργεί στο σχολείο, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του υπεύθυνου καθηγητή, κ. Εμμανουήλ Φραντζεσκάκη.
Κατά την απονομή των βραβείων, οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες έλαβαν ως δώρο από ένα λεξικό, που ήταν ευγενική δωρεά του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Μανόλη Τριανταφυλλίδη και στη μαθήτρια που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση της προσφέρθηκε ένα επιπλέον αναμνηστικό δώρο, προσφορά της Διεύθυνσης
και του Συλλόγου Διδασκόντων του 6 ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης.
Το σχολείο μας για ακόμη μία χρονιά είχε αξιέπαινες διακρίσεις. Συγκεκριμένα, δύο μαθήτριες της Γ΄ και Β΄ Γυμνασίου κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα και στην πρώτη δεκάδα διακρίθηκε και ένας μαθητής της Β΄ Γυμνασίου.

Τους μαθητές αυτούς η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων τους βράβευσαν την επόμενη ημέρα του διαγωνισμού παρουσία όλων των μαθητών του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με αναμνηστικά δώρα, προσφορά του σχολείου.

Τέλος , για την επιτυχή διοργάνωση του διαγωνισμού οφείλουμε να ευχαριστήσουμε:

  • την κ. Ζήκα Βάγια , Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Έβρου, τον κ. Φλιάτουρα Ασημάκη Επίκουρο Καθηγητή Ιστορικής Γλωσσολογίας Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας ΔΠΘ, Συνεργάτη του Εργαστήριου Γλωσσολογίας +ΜόρΦωΣη και την κ. Γαβριηλίδου Ζωή, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ +ΜόρΦωΣη, ως θεματοδότες του διαγωνισμού
  • τον κ. Σακονίδη Χαράλαμπο, Καθηγητή Διδακτικής Μαθηματικών του ΤΠΔΕ και Πρόεδρος του Ε.ΠΕ.Σ. και τον κ. Μακρή Νικόλαο, Καθηγητή Γνωστικής Ψυχολογίας και πρόεδρο του Π.Ε.Π.Π.Σ., οι οποίοι παραβρέθηκαν στην έναρξη και τη λήξη του διαγωνισμού για να εκφράσουν τις θερμές τους ευχές στους διαγωνιζόμενους
  • τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης που φρόντισε για την παροχή δεκατιανού και γλυκών στους διαγωνιζόμενους μαθητές και τέλος
  • τους φιλολόγους του σχολείου μας και των υπολοίπων συμμετεχόντων Γυμνασίων, που βοήθησαν στην επιτήρηση των διαγωνσιζομένων και τη διόρθωση των γραπτών.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Χρυσή Μανωλοπούλου , Διευθύντρια του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξ/πολης
Αποστολία Κατσαρού, Καθηγήτρια Φιλόλογος του 6ου Πειραματικού Γυμνασίου Αλεξ/πολης

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.