The Journey to Cultural Hubs

The Journey to Cultural Hubs
1η eTwinning συνάντηση στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
hubs10Την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του eTwinning project «Metamorphosis of Monuments: The Journey to Cultural Hubs», τρία συνεργαζόμενα ελληνικά σχολεία πραγματοποίησαν την 1η διά ζώσης συνάντηση του προγράμματος, το οποίο έχει ως αντικείμενο την αξιοποίηση των μνημείων ως χώρων πολιτισμού.
Συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες από το ΓΕ.Λ. Τυχερού, το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης και το 4ο ΓΕ.Λ. Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο της πόλης και μελέτησαν την περίπτωση του ιστορικού κτιρίου της Λεονταριδείου Σχολής, το οποίο το 1978 ανακηρύχθηκε διατηρητέο μνημείο και από το 2000 θησαυρίζει συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων από τις περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Θράκης.
Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών σχολείων περιηγήθηκαν σε σημαντικά τοπόσημα της Αλεξανδρούπολης, όπως το Εθνολογικό Μουσείο, την Καθολική εκκλησία και τη Δημοτική βιβλιοθήκη, αποκτώντας την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν ότι το οικιστικό απόθεμα μιας πόλης μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά, ενισχύοντας τις πολιτιστικές υποδομές ενός τόπου. Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό παιχνίδι Kahoot, εμβαθύνοντας τις γνώσεις τους σε ζητήματα διαχείρισης των μνημείων.
Στο eTwinning project «Metamorphosis of Monuments: The Journey to Cultural Hubs» συμμετέχουν τα εξής σχολεία: Γενικό Λύκειο Τυχερού, 4ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης, 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης από την Ελλάδα, Ödemiş İlkkurşun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi και Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi από την Τουρκία, Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” από τη Ρουμανία και Liceo Scientifico Statale “Attilio Bertolucci” από την Ιταλία. 
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Δούρου Ραλλού (ΠΕ02)
    hubs5 hubs6 hubs7 hubs2   hubs11
hubs1
hubs3
hubs9
Κατηγορίες: eTwinning 2023-2024, The Journey to Cultural Hubs. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.