Our 3D world – #STEM3: Περιγραφή έργου

Το eTwinning έργο με τίτλο Our 3D world-#STEM3 υλοποιείται στο πλαίσιο του ομίλου Ψηφιακή αποτύπωση της ιστορίας της πόλης από το 1870 έως σήμερα. 

Στόχος του προγράμματος είναι συνδυάσει διαφορετικά μαθήματα όπως Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, ΤΠΕ, Γεωγραφία και Ξένες Γλώσσες προκειμένου να παρουσιάσει τα ορόσημα/μνημεία των πόλεων/χώρων μας και να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την τρισδιάστατη εκτύπωση και των Νέων Τεχνολογιών γενικότερα.

Για την επίτευξη των στόχων, μαθητές από τις συμμετέχουσες χώρες θα λάβουν μέρος σε ένα εικονικό ταξίδι σε πόλεις και πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών. Κάθε μήνα θα παρουσιάζουν ένα ορόσημο/μνημείο της πόλης/χώρας τους και για να πάρουν την κάρτα επιβίβασης για την επόμενη χώρα πρέπει να δεχτούν προκλήσεις, να λύσουν μαθηματικά προβλήματα κ.ά.

Στη συνέχεια, κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να εκτυπώσει το ορόσημο μιας πόλης/χώρας χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή ή ανακυκλώσιμα υλικά και θα δημιουργήσουμε μια εικονική έκθεση με τα ορόσημα που δημιούργησαν οι μαθητές.  Στο τέλος θα δημοσιεύσουμε ένα διαδικτυακό περιοδικό με φωτογραφίες, πληροφορίες και άρθρα γραμμένα σε διάφορες γλώσσες για τα ορόσημα/μνημεία μας.

Χώρες συνεργασίας: Ελλάδα, Γερμανία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ρουμανία

Γλώσσα επικοινωνίας: Αγγλικά

Κατηγορίες: eTwinning 2022-2023, Our 3D world-#STEM3. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.