Οδηγίες για τις αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών σε Π.Σ ή ΠΕΙ.Σ

1.       Στην περίπτωση νεοδιόριστου εκπαιδευτικού δεν υπάρχει το on/off κριτήριο της πενταετούς διδακτικής υπηρεσίας που υπάρχει στις άλλες περιπτώσεις.

2.    Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί που υποβάλλουν αίτηση για προσωρινή τοποθέτηση ενός (1) έτους σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. πρέπει να είναι διορισμένοι στην περιοχή μετάθεσης που ανήκει το Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. για το οποίο υποβάλλουν αίτηση.

  1. Οι εκπαιδευτικοί που υποβάλλουν αίτηση απόσπασης στο ΠΕΙ.Σ. ή Π.Σ. πρέπει να υπηρετούν (οργανικά ή με απόσπαση) στην ίδια ΠΔΕ με το ΠΕΙΣ ή ΠΣ αυτό.

Άρα τα on/off κριτήρια είναι:

α) η πενταετία διδακτικής υπηρεσίας και η υπηρέτηση στην ίδια Π.Δ.Ε. με το Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ., για τις αποσπάσεις και

β) ο διορισμός στην ίδια περιοχή μετάθεσης με το Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. (π.χ. Α΄ Αθήνας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δ΄ Κυκλάδων κ.τ.λ) για τους νεοδιόριστους.

Για την τεκμηρίωση της προϋπηρεσίας τους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισυνάψουν οποιοδήποτε σχετικό δικαιολογητικό που την τεκμηριώνει και να υποβάλουν εκ των υστέρων το ΠΥΜ, εφόσον δεν προλαβαίνουν το λάβουν από τη υπηρεσία. Ωστόσο χρειάζεται να επισυνάψουν υπεύθυνη δήλωση που να βεβαιώνει την ακρίβεια των δικαιολογητικών που κατέθεσαν.

 

Κατηγορίες: Νέα - Ανακοινώσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.