Εργαστήρια Δεξιοτήτων- Ενημέρωση

Εργαστήρια Δεξιοτήτων -Ενημέρωση

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εσωτερικός Κανονισμός 21-22Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά θέματα- Άρθρα | Σχολιάστε

Σχολική κάρτα: Μέσω του edupass.gov.gr η έκδοση από Δευτέρα 1-11-2021

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών.

Χάρη στο edupass , o διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει, ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας .

ΦΕΚ Τεύχος B’ 4558/01.10.2021/άρθρο4/παρ. 11  Στις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές τα εντεταλμένα όργανα της παρ. 1 του άρθρου 3 διαχειρίζονται τα στοιχεία στα οποία αποκτούν πρόσβαση μέσω των θυρίδων των δομών, ώστε να αποτραπεί η είσοδος των προσώπων που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για φυσική παρουσία και συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία εντός της εκάστοτε εκπαιδευτικής δομής.

Ποιοι είναι υπόχρεοι

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr  δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι:

α) οι μαθητές,

β) το εκπαιδευτικό προσωπικό

γ) μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.

δ) επισκέπτες

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες των υπόχρεων εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι την πλατφόρμα self-testing.gov.gr , η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής» και, ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια ταυτοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (taxis net), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184), και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος, σύμφωνα με τη οριζόμενα στο άρθρο 4 της υπό στοιχεία 124068/ΓΔ4/1.10.2021 κοινής απόφασης των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Επικρατείας (Β’ 4558) και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα.

Η κάρτα επιδεικνύεται κατά την προσέλευση του νηπίου στο σχολείο, και παραμένει  στην τσάντα του, μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου, σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της.

https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis?fbclid=IwAR04KSsj3aTouMoXl437aRxIdGIEJzO9rPGqsJ5U8i6B30tfH7S6msYlDbg

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Εκπαιδευτικό προσωπικό 21-22Λήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά θέματα- Άρθρα | Σχολιάστε

Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή

Δελτίο τύπου 1 (.pdf) [(Πριν την Eκδήλωση).docx)]

Ανακοίνωση     |     Αίτηση συμμετοχής     |      Πρόγραμμα

Tο ΠΕ.Κ.Ε.Σ Δυτικής Ελλάδας, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών και σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, διοργανώνει την εκδήλωση με θέμα:

«Ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή»

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, 6.00-8.00 μμ.

Αίθουσα σύνδεσης:

https://minedu-secondary.webex.com/meet/papadakis

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά και από το κανάλι του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτ. Ελλάδας στο Youtube:  https://bit.ly/3lRbNyG

Η Εκδήλωση είναι ελεύθερη για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και το κοινό. Για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση της εκδήλωση καθώς και την υποβολή των ερωτημάτων σας προς τους ομιλητές/τριες και πριν την εκδήλωση, παρακαλούμε να δηλώσετε την πρόθεση συμμετοχής σας, στον παρακάτω σύνδεσμο:

Φόρμα Συμμετοχής: https://bit.ly/3annfPj

Ο όρος Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή αναφέρεται σε γλωσσικές δυσκολίες οι οποίες

α) ξεκινούν από την παιδική ηλικία
β) σχετίζονται με την κατανόηση ή/και παραγωγή προφορικού λόγου, σε επίπεδο λέξεων και προτάσεων και
γ) δεν έχουν αναγνωρίσιμη αιτιολογία, όπως για παράδειγμα κάποιο σύνδρομο.

Οι γλωσσικές δυσκολίες μπορεί να έχουν πολλαπλές προεκτάσεις στη μάθηση, την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων, την ψυχική υγεία και τη συμπεριφορά. Διεθνείς μελέτες (Norbury et al., 2016) προσδιορίζουν το ποσοστό των παιδιών με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή στο 7,5% του μαθητικού πληθυσμού. Υπολογίζεται ότι δύο μαθητές σε κάθε σχολική τάξη αντιμετωπίζουν γλωσσικές δυσκολίες.

Καθώς διαφαίνεται ότι διεθνώς η ενημέρωση για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή στα παιδιά είναι περιορισμένη και ότι οι δυσκολίες των παιδιών παραμένουν αδιάγνωστες, γίνεται μία προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή ότι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 είναι η ημέρα ευαισθητοποίησης για την Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή με στόχο να αυξηθεί η πρώιμη αναγνώριση και έγκαιρη υποστήριξη των μαθητών.

Δημοσιεύθηκε στη uncategorized | Σχολιάστε

Διάθεση self-test 29/10/2021 -8/102021

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του 68oυ Νηπ.Πάτρας

Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του 68oυΝηπ.Πάτρας- ενημ. γονέων

Δημοσιεύθηκε στη uncategorized | Σχολιάστε

Χρήσιμες πληροφορίες για τη ζωή στο Νηπιαγωγείο

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Aγιασμός

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Διάθεση για self-test για μαθητές

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε