1. “Το ψηφιακό μας Μουσείο”-“Our digital museum” Σιδέρη Κατερίνα

Το ψηφιακό μουσείο του 5ου Νηπ/γείου Θέρμης δημιουργήθηκε μετά τη 2η κινητικότητα εκπ/κού του σχολείου στη Φιλανδία, στα πλαίσια της διάχυσης καλών πρακτικών του erasmus+KA1 έργου του σχολείου.  Οι μαθητές γνώρισαν τι είναι ένα μουσείο, είδη μουσείων και οδηγήθηκαν στις δικές τους δημιουργίες!

“Το ψηφιακό μουσείο του 5ου Νηπιαγωγείου Θέρμης”

Το μουσείο περιλαμβάνει έργα των μαθητών κυρίως του 1ου τμήματος εμπνευσμένα από αριστουργήματα τέχνης Ελλήνων και ξένων ζωγράφων. Επίσης περιλαμβάνει  έργα των μαθητών όλων των τμημάτων, ενδεικτικά κάποιων θεματικών ενοτήτων που δουλέψαμε αυτή τη σχολική χρονιά στο σχολείο, τα οποία “μεταμορφώσαμε σε “έργα τέχνης”.  Στο μουσείο επίσης έχει προστεθεί καινούρια αίθουσα για το σχολ. έτος 2022-23.

Για την περιήγηση στο Μουσείο επιλέξτε αρχικά το βελάκι του οδηγού (στο κάτω μέρος της οθόνης) για αποκτήσετε μια συνολική πρώτη “εικόνα για το Μουσείο.  Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε πηγαίνοντας από έργο σε έργο ανεξάρτητα από τον οδηγό. Κάθε έργο περιλαμβάνει τις δικές του πληροφορίες, τις οποίες “ανακαλύπτετε” πατώντας επάνω του.

Για τη δημιουργία του Μουσείου αξιοποιήθηκε η εφαρμογή:

Artsteps | Make your own VR Exhibitions

Επιμέλεια – δημιουργία του ψηφιακού μουσείου Σιδέρη Κατερίνα

https://www.artsteps.com/view/624a92dbea92559857cf28b3/?currentUser

 

Ψηφιακά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν στο learning apps:

https://learningapps.org/display?v=ppqnou0zc23

https://learningapps.org/display?v=pvp8s31pa23

 

Επισκέπτες στο μουσείο στη διάρκεια μίας χρονιάς:

Χωρίς τίτλοτρνηβγ