ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικύ Εκφοβισμού όλη η εβδομάδα στο Νηπιαγωγείο μας ήταν αφιερωμένη σε δράσεις και δραστηριότητες ενημέρωσης κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Παράλληλα, το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στην Πανελλαδική Δράση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέσω του Δικτύου Σχολικής Διαμεσολάβησης με τίτλο: “Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω ¨Οχι στη Βία και στον Σχολικό Εκφοβισμό” καθώς και στη δράση του “Χαμόγελο του Παιδιού” με τίτλο “Μίλα Τώρα”.
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη βία, Ναι στη φιλία!», προσεγγίσαμε το ευαίσθητο αυτό θέμα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών. Διαβάσαμε παραμύθια για τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία, μιλήσαμε για τα συναισθήματα που μας προκαλούν οι εικόνες αυτές και πως θα αισθανόμασταν αν συνέβαινε σε μας ή αν γινόμασταν μάρτυρες τέτοιων περιστατικών.Είδαμε videos και παιδικά ντοκυμαντέρ που αφορούν το θέμα αυτό.
Τα παιδιά έγιναν μικροί καλλιτέχνες και δημιούργησαν ομαδικές αφίσες και ζωγραφιές με μηνύματα αγάπης και σεβασμού.
Μάθαμε τραγούδια που δίνουν το μήνυμα της αγάπης και της φιλίας!
Επίσης, μάθαμε το ποίημα:
Ναι στη φιλία και στην αγκαλιά, όχι στη βία και στην σπρωξιά
Λέω σ΄αγαπώ και συγνώμη μαζί και παίζουμε όλοι αγαπημένοι στη γη!
Την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 11 ακριβώς στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας ενώσαμε τις φωνές μας με όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και τις φωνές όλων των παιδιών της Ελλάδας και φωνάξαμε :
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ
Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Και σπάσαμε τα Μπαλόνια της Βίας και πετάξαμε τους Χαρταετούς της Φιλίας!























































