Ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα.

Επιτέλους ο πιο αγαπημένος  μήνας έφτασε! Να φταίει που είναι το στερνοπούλι του παππού χρόνου ή που επιτέλους θα έρθει μαζί του και ο χειμώνας;

Μήπως γιατί τούτος ο μήνας αν και οι νύχτες του μεγαλώνουν είναι γεμάτος φως; Μήπως φταίει που στολίζουμε το δέντρο, την φάτνη, που έρχονται τα δώρα, τα Χριστούγεννα, η μαγική νύχτα της παραμονής της πρωτοχρονιάς; Ίσως πάλι γιατί θα ΄ρθουν οι πολυαγαπημένοι  καλικάντζαροι, εκείνοι οι κατσούφηδες, οι κακομούτσουνοι, οι τριχωτοί μα τόσο σκανταλιάρηδες και με τόσες ιστορίες στην πλάτη τους. Μπορεί να φταίει που μυρίζει παντού κανέλα, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη άχνη, μέλι και φρέσκο βούτυρο. Ή μήπως επειδή τούτος ο μήνας τα έχει όλα και είναι γεμάτος με μαγικές στιγμές, με μηνύματα αγάπης, με λάμψη, χαρά και χρώματα ξεχωριστά;

Είναι γιατί ο Δεκέμβριος πάνω απ’ όλα, είναι ο πατέρας των παραμυθιών, της φαντασίας που ξεπερνά τα όρια κι όλοι εμείς οι παραμυθάδες των καιρών μας ξαναγινόμαστε ακόμη πιο παιδιά και όλα μα όλα τα παράξενα και φανταστικά μοιάζουν να πρωταγωνιστούν στη ζωή και στην ψυχή μας.

Χίλια καλώς όρισες λοιπόν Δεκέμβριε! Με τις γιορτές σου, τα πολλά προσωνύμια και τα δώρα σου!

Αν συνεχίσουμε να λέμε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, να τραγουδούμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να ζούμε το πνεύμα των Χριστουγέννων θα μπορέσουμε να φέρουμε τη χαρά την ευτυχία και την ειρήνη σε αυτόν τον κόσμο.”

Κι ένα ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα παιδιά:

Ψάξε τη μέρα, δες την έκπληξη! Πρόσεξε όμως οι εκπλήξεις ανοίγουν, όταν έρθει η σωστή μέρα. όταν φτάσεις στον τελευταίο αριθμό, τότε ήρθαν τα Χριστούγεννα!!!!


Μετάβαση στο calendar.myadvent.net.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *