Σχολείο – Κανόνες

Αναρωτηθήκαμε πως λέγεται το σχολείο μας! Έχει άραγε όνομα; Και αν ναι, ποιο είναι; Αφού ψάξαμε και παρατηρήσαμε,  ανακαλύψαμε πως υπάρχει μια μεγάλη ταμπέλα με το όνομα του στην είσοδο του σχολείου. Τελικά έχει όνομα! Ονομάζεται 5ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου! Χαρήκαμε τόσο πολύ, που αποφασίσαμε να το μάθουμε και εμείς!

 

InCollage 20241007 010229746 1

Με το σύνθημα “Οι κανόνες του σχολείου είναι θησαυροί” ξεκινήσαμε την δημιουργία των κανόνων της τάξης. Η  θέσπιση κανόνων οι οποίοι βοηθούν στην ομαλή λειτουργία της τάξης και οριοθετούν τη συμπεριφορά μικρών και μεγάλων είναι αναγκαίοι και απαραίτητοι, προσφέροντάς τους ασφάλεια.
Έτσι λοιπόν, το δέσιμο της ομάδας για φέτος γίνεται παιχνίδι και οι κανόνες της τάξης απαραίτητοι. Ξεκινάμε με την εύρεση των  ονομάτων των τάξεων μας  και οι τάξεις φέτος ονομάζονται σε «Η τάξη αυτή είναι θησαυρός» και «Η τάξη μας πετάει».

Το έναυσμα για τη δημιουργία των κανόνων δίνεται από τα ίδια τα παιδιά, από μια συμπεριφορά ή ένα γεγονός που πραγματοποιείται μέσα στην τάξη. Μαζί με τα παιδιά αναζητούμε θετικές και αρνητικές συμπεριφορές μέσα από παιγνιώδη και βιωματικό τρόπο.

InCollage 20241007 010026475

 

Όλοι μαζί ορίζουμε τους κανόνες που θα διέπουν τη σχολική μας ζωή, δίνοντάς τους μορφή. Το συμβόλαιο της τάξης μας είναι έτοιμο χωρίς πολλά ΜΗ και ΔΕΝ, αποφεύγοντας τους κανόνες που δεν μπορούμε να τηρήσουμε!

Λίγοι και περιεκτικοί οι κανόνες του συμβολαίου μας. Φυσικά ειπώθηκαν πολλοί περισσότεροι αλλά επιλέχθηκαν από τα παιδιά αυτοί ως πιο σημαντικοί!

Τα ίδια τα παιδιά αποτύπωσαν τους κανόνες που όρισαν και στο τέλος έβαλαν την υπογραφή τους και υποσχέθηκαν να προσπαθήσουν για την τήρησή τους!

 

InCollage 20241007 010728279

 

Διαβάσαμε αρκετά βιβλία, παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο και μάθαμε και αγαπήσαμε το τραγούδι ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ…. Οι κανόνες του σχολείου είναι θησαυροί!InCollage 20241011 235107911

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *