Μετάβαση από το σπίτι/παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο.

Την Τετάρτη  19/6/2024 στις 9:00 στο χώρο του νηπιαγωγείου μας πραγματοποιήθηκε μετάβαση από το σπίτι/παιδικό σταθμό στο νηπιαγωγείο στις 19/6/2024 στις 9:00. Τα προνήπια που πρόκειται να φοιτήσουν το σχολικό έτος 2024-2025 συνοδευόμενα από τους γονείς τους επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο μας, έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας και χρωμάτισαν μια καλοκαιρινή ζωγραφιά. Οι γονείς τους ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του νηπιαγωγείου και τους δόθηκαν συμβουλές για πράγματα που μπορούν να κάνουν στην διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να προσαρμοστούν εύκολα στην πραγματικότητα του νηπιαγωγείου.

Mετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο-Καλό καλοκαίρι

 

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος οργανώσαμε επίσκεψη των νηπίων του σχολείου μας στο Δημοτικό Σχολείο Γαλήνης Ωραιοκάστρου, όπου θα φοιτήσουν ως “πρωτάκια” την ερχόμενη σχολική χρονιά.  Η επίσκεψη αυτή ανήκει στο πρόγραμμα “Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο” το οποίο έχει ως στόχο να γνωρίσει στα νήπια το μελλοντικό τους σχολείο και να εξαλείψει το οποιοδήποτε άγχος για το Δημοτικό.  Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να μεταβούν ομαλά στην Α’ Δημοτικού χωρίς φόβο, ανασφάλεια, άγχος και άρνηση και να αισθανθούν ενθουσιασμό και ανυπομονησία για το επόμενο βήμα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/5/2024 και συμμετείχαν τα νήπια και των δύο τμημάτων με συνοδεία της εκπαιδευτικού Λάσκαρη Βαϊας και της φοιτήτριας του ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, Σαμαρά Ευαγγελίας, η οποία κάνει την πρακτική της άσκηση στο Νηπιαγωγείο μας. Φυσικά είχε προηγηθεί συνεννόηση με την Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου της Α’ Δημοτικού και της ΣΤ’ Δημοτικού.

Μας υποδέχθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου μας μίλησε για λίγο η δασκάλα της ΣΤ’ και εξήγησε την πολύ ωραία συνήθεια που υπάρχει στο σχολείο εδώ και πολλά χρόνια, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί της ΣΤ’ Δημοτικού “υιοθετεί” ένα παιδί της Α’ Δημοτικού και έτσι κάθε μικρός μαθητής έχει έναν “προσωπικό βοηθό” για οπουδήποτε χρειαστεί εξήγηση, υποστήριξη  ή βοήθεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

 photo collage.png 3    photo collage.png νέο

Ακολούθησε ένα κινητικό παιχνίδι στο προαύλιο, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές (νήπια, Α’ Δημοτικού, ΣΤ’ Δημοτικού) με το οποίο “έσπασε ο πάγος” και βοήθησε να νιώσουν τα νήπια ενθουσιασμό και οικειότητα.  Στη συνέχεια, κάθε παιδί ζωγράφισε μια μικρή ζωγραφιά σε ένα χαρτί σε σχήμα φύλλου και όλοι μαζί κόλλησαν τα ζωγραφισμένα φύλλα σε ένα δέντρο σχεδιασμένο σε χαρτί του μέτρου και στερεωμένο σε έναν τοίχο στο προαύλιο του σχολείου.  Με το κολλάζ αυτό δημιουργήθηκε ένα υπέροχο και χαρούμενο “δέντρο” με ευχές και πολύχρωμες ζωγραφιές από όλα τα παιδιά!

κολαζ μετάβαση 1   photo collage.png 4

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με μια λεπτομερή ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, στις τάξεις, τους διαδρόμους, το χώρο εκδηλώσεων, τη βιβλιοθήκη, το κυλικείο και τα γραφεία της διευθύντριας και των εκπαιδευτικών.

photo collage.png νέο    BeFunky collage

Επιστρέψαμε κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι στο Νηπιαγωγείο μας και στρωθήκαμε στη δουλειά!!!  Τα παιδιά ζωγράφισαν αυτό που τα εντυπωσίασε περισσότερο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και αμέσως μετά δημιουργήσαμε μια αφίσα για να τη δωρίσουμε στο Δημοτικό και να εκφράσουμε με αυτόν τον τρόπο το “ευχαριστώ” μας για την υπέροχη εμπειρία και την ζεστή υποδοχή.

BeFunky collage 1

 

Αλλά και τα παιδιά του ολοήμερου τμήματος δημιούργησαν μια καλοκαιρινή αφίσα για τους φίλους μας στο δημοτικό σχολείο .

photo collage.png

εικόνα Viber 2024 06 12 12 07 37 079

Τα παιδιά είχαν τεράστια χαμόγελα στα πρόσωπά τους και στην ερώτησή μας αν τους άρεσε το Δημοτικό, όλα απάντησαν με ένα ενθουσιώδες “ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙ” !!!!!!

Μύρισε το καλοκαίρι … Αρχίσαμε να ονειρεύομαστε θάλασσες και ψάρια…

Φτιάξαμε όλοι μαζί και έναν πολύχρωμο βυθό!!!Βρες τις γοργόνες…

Και η κάρτα μας θα πάει διακοπές,την οδηγεί ο κάβουρας!

Και πριν αποχαιρετίσουμε ο ένας τον άλλον,δοκιμάζουμε παρέα τα εδέσματα που με μεράκι και αγάπη έφτιαξαν για μας οι μαμάδες και οι γιαγιάδες!!!Συγχαρητήρια σε όλες,ήταν όλα πεντανόστιμα!!!Ωστόσο ψηφίσαμε τη λιχουδιά που μας άρεσε περισσότερο…

Και το βραβείο του νικητή…

Τελειώνοντας ακόμα μία σχολική χρονιά,είπαμε ευχές για καλή συνέχεια στο Δημοτικό σχολείο ή ξανά στο νηπιαγωγείο!Φέυγουμε γεμάτοι αναμνήσεις,καίνουριες γνώσεις και νέους φίλους!Παίρνουμε μαζί μας τα μοναδικά δημιουργήματά μας,φτιαγμένα από τα χρυσά χεράκια μας,ανανεώνοντας το ραντεβού μας με τη φαντασία,τη δημιουργικότητα και την έμπευση!!!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ!!!