Ταξίδι με τα παραμύθια – 2ο μέρος

Φτάσαμε στην έβδομη στάση του ταξιδιού μας με το κλασικό παραμύθι “Η Χρυσομαλλούσα και οι 3 αρκούδες”,  που ενθουσιάζει πάντα τα παιδιά. Το παρουσίασαν πολύ όμορφα ο Αχιλλέας και ο Λεωνίδας χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του βιβλίο. Ο Αχιλλέας μάλιστα έκανε μια πρωτότυπη παρουσίαση, χρησιμοποιώντας τα μαγνητάκια του βιβλίου του.

Η ΧΡΙΣΟΜΑΛΛΟΥΣΑ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Το βιβλίο του Αχιλλέα με τα μαγνητάκια

Η ΧΡΙΣΟΜΑΛΛΟΥΣΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Το βιβλίο του Λεωνίδα

Στην όγδοη στάση του ταξιδιού μας η Σοφία και ο Αναστάσης παρουσίασαν το πολύ γνωστό παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν “Το ασχημόπαπο”, που εστιάζει στη διαφορετικότητα.

Τα δύο βιβλία με διαφορετικές προσεγγίσεις του παραμυθιού και οι πολύ όμορφες εργασίες των παιδιών, που βοήθησαν στην παρουσίαση:

 

ΣΟΦΙΑ

Η αφίσα της Σοφίας

ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Η μακέτα του Αναστάση

Στην ένατη στάση του ταξιδιού μας ο Χάρης και ο Λουκάς  παρουσίασαν εξαιρετικά το τρυφερό παραμύθι “Ο σκαντζόχοιρος  που ήθελε να τον χαϊδέψουν”, που μιλάει για τη φιλία και την αποδοχή:

Ο σκαντζόχοιρος που ήθελε να τον χαϊδέψουν

Το βιβλίο

ΧΑΡΗΣ

Η εργασία του Χάρη

Φτάσαμε στη δέκατη στάση του ταξιδιού μας  με το παραμύθι “Ο κλέφτης των φύλλων”. Μία αστεία ιστορία, που μιλάει με έξυπνο τρόπο για τις αλλαγές των εποχών. Η πολύ όμορφη παρουσίαση   του Στέφανου και του Γιώργου Κιτ. έγινε με τη βοήθεια των εικόνων του βιβλίου και μιας αφίσας:

Ο κλέφτης των φύλλων

Το βιβλίο

ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ο Στέφανος παρουσίασε το παραμύθι με τη βοήθεια των φωτογραφιών του βιβλίου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΙΤΣ

Η αφίσα του Γιώργου Κιτ.

Στην εντέκατη στάση του ταξιδιού μας  τρία παιδιά: η Χρύσα, ο Μάριος και ο Μιχάλης παρουσίασαν υπέροχα το διασκεδαστικό παραμύθι “Το λιοντάρι που έλεγε πάντα ΟΧΙ”. Οι εργασίες και η αφίσα που είχαν ετοιμάσει βοήθησαν την παρουσίαση: 

Το λιοντάρι που έλεγε πάντα όχι

Το βιβλίο

ΜΑΡΙΟΣ

Η αφίσα του Μάριου

Και φτάσαμε στην δωδέκατη και τελευταία  στάση του ταξιδιού μας με το παραμύθι “Η μέρα που η αλεπού έγινε κόκκινη” και παρουσιαστές   τον Τηλέμαχο και τη Μελίτα. Το τελευταίο παραμύθι μιλάει για το ρατσισμό, τη διαφορετικότητα, την ενσυναίσθηση  και η πολύ όμορφη παρουσίαση έγινε με τη βοήθεια μιας αφίσας κι ενός power point.

Η μέρα που η αλεπού έγινε κόκκινη

Το βιβλίο

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Η αφίσα του Τηλέμαχου



Λήψη αρχείου

Εδώ τελειώνει το ταξίδι μας. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, που βοήθησαν να ολοκληρωθεί. Όλα τα παιδιά – νήπια και προνήπια – παρουσίασαν εξαιρετικά τα παραμύθια, όχι μόνο με την αφήγηση, αλλά και με τις πολύ όμορφες εργασίες τους.