Η σκακιέρα στην αυλή μας παρέμενε από την αρχή της σχολικής χρονιάς άδεια. Κάποια από τα καινούρια παιδιά αναρωτιόταν τι να είναι αυτό το τραπέζι με τα άσπρα και μαύρα τετράγωνα, ενώ κάποια από τα περσινά μας παιδιά ρωτούσαν πότε θα μπορούσαν να παίξουν σκάκι!
Η ώρα έφτασε και ο κ. Φάκος, ένας μπαμπάς που αγαπάει το σκάκι, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας και έφτασε στο νηπιαγωγείο για να μας μυήσει στον κόσμο του ξεχωριστού αυτού παιχνιδιού.
Αρχικά, παρουσίασε τα πιόνια στα παιδιά ώστε να μάθουν να τα αναγνωρίζουν.
Έπειτα, τα βοήθησε να ανακαλύψουν τη θέση που έχει κάθε πιόνι στην σκακιέρα και πώς κινείται πάνω σε αυτή.
Στη συνέχεια, κάθε παιδί είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει να “παίξει” με έναν “αντίπαλο” διαλέγοντας άσπρο ή μαύρο πιόνι και να το κινήσει στην σκακιέρα!
Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και απόλαυσαν αυτή την καινούρια εμπειρία!

Τώρα πια είμαστε έτοιμοι για ατελείωτες παρτίδες σκάκι…





