Την εβδομάδα που πέρασε, το 1ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας συμμετείχε στα επιμορφωτικά σεμινάρια του Σχολικού Δικτύου Δράσης (Σ.Δ.Δ.) με τίτλο “Ταπερίστας 2025”
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Το δεκατιανό που προτιμώ
Θέμα εργαστηρίου ήταν η ορθή, διατροφικά, επιλογή και συνδυασμός τροφών του δεκατιανού γεύματος.
Η διαιτολόγος κυρία Ευαγγελία Φάππα, PHD
(Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Συντονίστρια Κοινωνικής και Συμπεριφορικής Αλλαγής, UNICEF Ελλάδας/Εντεταλμένη Διδάσκουσα, Τμήμα επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου )
μας παρουσίασε, με απλό τρόπο, τα τρόφιμα που θα πρέπει να
περιλαμβάνει ένα σχολικό γεύμα. (διάρκεια 10΄)
Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε σε φύλλο εργασίας με το σκίτσο ενός άδειου
φαγητοδοχείου το δεκατιανό που θα ήθελαν να έχουν την επόμενη ημέρα στο σχολείο τους.
Όταν τελειώσαμε με την εργασία μας, δόθηκε το δεύτερο
φύλλο εργασίας όπου απεικόνιζε το πιάτο της υγιεινής, μεσογειακής
διατροφής. Σε αυτό τα παιδιά κύκλωσαν όποιες, από τις τροφές που απεικονίζονταν, είχαν ζωγραφίσει στο φαγητοδοχείο τους.
Στη ζωγραφιά του δεκατιανού τους, υπάρχουν τροφές
από όλες τις ομάδες τροφών του πιάτου;
Έχουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα από ότι
τροφές με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες;
Στο παραπάνω tablet μπορείτε να δείτε τη συμμετοχή του σχολείου μας αλλά και των υπόλοιπων σχολείων και τα υγιεινά πρωινά των μικρών μας μαθητών!!
Το υγιεινό μου κολατσιό φυλλάδιο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ.pdf
Στο παραπάνω pdf μπορείτε να δείξε προτάσεις για ένα υγιεινό κολατσιό απο ειδικούς επιστήμονες του Υπουργείου Υγείας
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μάγειρας θα γίνω
Θέμα εργαστηρίου ήταν η άσκηση σε βασικές δεξιότητες προετοιμασίας γεύματος καθώς και η ανάδειξη της θρεπτικής και βιολογικής αξίας συγκεκριμένων, υγιεινών επιλογών τροφής.
Κάθε μαθητής/τρια , ανάλογα με τις διατροφικές του προτιμήσεις, επιλέξε μία από τις 5 ομάδες υλικών για την παρασκευή ενός δεκατιανού, τις οποίες πρότεινε η κυρία Φάππα Ευαγγελία.
Η κυρία Φάππα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε τα συγκεκριμένα συστατικά σε κάθε ομάδα υλικών (διάρκεια 10΄).
Αμέσως μετά τα παιδιά ανέλαβαν το ρόλο του μάγειρα και ετοιμάσανε το δεκατιανό τους με τα υλικά που είχαν επιλέξει και είχαν φέρει από το σπίτι τους.
Καθώς τα παιδιά ετοίμαζαν τα δεκατιανά τους… το λόγο πήραν τα ίδια στο σεμινάριο και μας είπαν το κολατσιό που επέλεξε και το λόγο που το έκανε…
Εμάς μας είδανε και οι μικροί μας φίλοι απο το 1ο Νηπιαγωγείο της Νέας Μεσημβρίας στη Θεσσαλονίκη και μας έστειλαν τη φωτογραφία μας
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ..