Το 5ο ΓΕΛ Βόλου ιδρύθηκε το 1985. Το τρέχον σχολ. έτος 2023-2024 αριθμεί 207 μαθητές και μαθήτριες κατανεμημένους σε 9 τμήματα γενικής παιδείας, 3 τμήματα κατευθύνσεων στη Β΄ τάξη (1 Ανθρωπιστικών & 2 Θετικών σπουδών) και 5τμήματα κατευθύνσεων στη Γ’ τάξη, 1 Ανθρωπιστικών, 1 Θετικών, 1 σπουδών υγείας και 2 Οικονομίας Πληροφορικής).
Στον προαύλιο χώρο υπάρχουν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ. Διαθέτει κλειστό Γυμναστήριο το οποίο παραχωρείται και σε αθλητικούς συλλόγους της πόλης, μετά από έγκριση του Δήμου, αποδίδοντας κάποια έσοδα.
Διαθέτει κυλικείο του οποίου τα έσοδα αποτελούν πηγή χρημάτων για το σχολείο.
Οι μαθητές του σχολείου είναι απόφοιτοι των
α) 1ο Γυμνάσιο Βόλου
β) 6ου Γυμνασίου Βόλου
γ) Γυμνάσιο Ιωλκού.
δ)5ου Γυμνασίου Βόλου
Το διδακτικό προσωπικό σχεδόν στο σύνολό του έχει πολυετή θητεία και μεγάλη εμπειρία τόσο στο διδακτικό έργο όσο και δράσεις με αποτέλεσμα να συγκροτεί συμπαγή ομάδα με καλό κλίμα και ενδιαφέρον για όλα τα σχολικά δρώμενα.
Η σχολική ζωή οργανώνεται με τρόπο, ώστε να δημιουργείται ένα περιβάλλον θετικό, χωρίς φυλετικές, θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις με δημοκρατικό διάλογο, μέσα στο οποίο ο μαθητής ζει, δραστηριοποιείται, καταξιώνεται. Αναγνωρίζονται και προβάλλονται προσπάθειες και οι επιδόσεις του, οι κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του.
Στο σχολείο εφαρμόζεται Σχολικός Κανονισμός.
Το σχολείο μας καλύπτει τις βασικές λειτουργικές του ανάγκες σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Γίνεται σωστή ιεράρχηση και ορθολογική χρήση των οικονομικών πόρων, που οφείλονται στη σωστή διαχείριση και διαρκή συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή Β/θμιας εκπαίδευσης.
Επιπλέον, το σχολείο αξιοποιεί όλους τους κοινωνικούς φορείς, το ΚΕΔΑΣΥ, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προγράμματα της ΔΔΕ Μαγνησίας – καθώς και Πανεπιστημιακά ιδρύματα της πόλης μας.
Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση όσον αφορά τη φοίτηση των μαθητών και ενημερώνονται συνεχώς σε καθημερινή βάση οι κηδεμόνες όταν απαιτείται.
Όσον αφορά τα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών η σχολική κοινότητα προσπαθεί ποικιλοτρόπως να τα αντιμετωπίσει και ο σύλλογος διδασκόντων επιδιώκει να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο.
Εν κατακλείδι το σχολείο καταφέρνει με τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει να διασφαλίσει τη συναισθηματική, ατομική ανάπτυξη των μαθητών και προσπαθεί να παρέχει καλύτερη εκπαίδευση με γνώση και δεξιότητες σ’ έναν κόσμο που αλλάζει
Πρόσφατα σχόλια