Επίσκεψη κτηνιάτρου στην Α΄ τάξη

από 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ Κάτω από: Γενικά | Δεν υπάρχουν σχόλια »

αΤην Πέμπτη 21 Μαρτίου, επισκέφτηκε τους μαθητές του Α1 και Α2 του σχολείου μας, κατόπιν πρόσκλησης μας, η κυρία Κυριακή Πολυχρονά, κτηνίατρος της περιοχής και μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο: «Με τα ζώα έτσι κι αλλιώς»  και της Μελέτης Περιβάλλοντος.
Μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση και το παιχνίδι, οι μαθητές ενημερώθηκαν και κατανόησαν τη διαφορά ανάμεσα στα ζώα συντροφιάς, τα παραγωγικά ζώα και τα άγρια ζώα. Συνειδητοποίησαν ότι τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, ότι χρειάζονται φροντίδα, αγάπη, προστασία και τον δικό τους χώρο. Χρειάζονται εμβόλια και φάρμακα, όταν αρρωστήσουν. Επίσης, κατανόησαν τη διαφορά ανάμεσα στα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Έμαθαν πώς ζουν τα αδέσποτα ζώα και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν. Γιατί υπάρχουν τόσα αδέσποτα; Ποιος είναι υπεύθυνος γι΄αυτό. Ακόμα, προβληματίστηκαν και ενημερώθηκαν για την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών. Τέλος, κατανόησαν την ηθική υποχρέωση των ανθρώπων απέναντι στα δικαιώματα των ζώων, τις ανάγκες και τα συναισθήματα τους. Ευαισθητοποιήθηκαν και υιοθέτησαν θετικές στάσεις και συμπεριφορές απέναντι στα αδέσποτα και γενικότερα στα ζώα.
Ιδιαίτερο ενθουσιασμός έδειξαν οι μαθητές με την έκπληξη που τους έκανε η κ. Πολυχρονά φέρνοντας στο σχολείο το κατοικίδιό της. Ο Χόρχε Λι απόλαυσε τα χάδια των παιδιών.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή της, η κ. Πολυχρονά έδωσε στα παιδιά ένα βιβλιαράκι δώρο με τίτλο: «Ο μικρός μου φίλος, Πίμου», το οποίο αναφέρεται στην ιστορία ενός αδέσποτου σκυλιού που υιοθετείται από μια οικογένεια.
Ευχαριστούμε, ιδιαίτερα, την κ. Πολυχρονά για την εξαιρετική παρουσίασή της. Μια παρουσίαση που βοήθησε τα παιδιά να αναδομήσουν τις αντιλήψεις τους σχετικά με τον ρόλο των ζώων στη ζωή των ανθρώπων και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα φιλοζωίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *