Γυμνάσιο ερχόμαστε!

από 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΟΔΟΥ Κάτω από: ΔΙΟΔΟΣ | Δεν υπάρχουν σχόλια »

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι ένα κρίσιμο σημείο στη σχολική ζωή ενός παιδιού.  Τα παιδιά βρίσκονται σε μια δύσκολη θέση. Από τη μία πλευρά να αντιμετωπίσουν την αλλαγή εκπαιδευτικής βαθμίδας και από την άλλη την αναπτυξιακή αλλαγή του ίδιου του ατόμου, μιας και ολοκληρώνει την παιδική ηλικία και περνά στην εφηβική ηλικία . Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το μεγάλο άγχος και η αγωνία σχετικά με το αν θα κερδίσουν την αποδοχή από τους συνομηλίκους τους και αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σχολικές απαιτήσεις.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Γυμνάσιο ερχόμαστε!», που συντονίζει και υποστηρίζει το Κέντρο Πρόληψης Ρόδου «ΔΙΟΔΟΣ». Οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 τάξης συμμετείχαν σε  τρεις συναντήσεις (06/02, 20/2 και 27/02) και οι  μαθητές/τριες της ΣΤ2 τάξης σε άλλες τρεις (8/2, 22/2 και 27/2).

Τα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης ολοκλήρωσαν έναν δημιουργικό και συγκινητικό κύκλο συναντήσεων με τον κ. Στογιάννη Σπύρο, κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο του κέντρου. Είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους  για τον αποχωρισμό του σχολείου που τους φιλοξένησε για 6 χρόνια, να δημιουργήσουν σιγά σιγά μια γέφυρα ανάμεσα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες, της αναπτυξιακής αλλαγής και της εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *