Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο καλός μας Κύριος Ύπνος που χάθηκε)

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Νίκη Δαγδαλαινίδου.Παρουσίασε στους μαθητές των Ακαι Β τάξεων το παραμύθι που έγραψε “Ο καλός μας Κύριος Ύπνος που χάθηκε’.Σας παραθέτουμε λίγα λόγια για το βιβλίο.

c9291328a01d361dd2fbe150d1cb0ae7

 

Ο καλός μας Κύριος Ύπνος που χάθηκε

Συγγραφέας: Νίκη Δαγδαλιανίδου

Εικονογράφος: Μαρία Φλωριάν

Εκδόσεις: Φυλάτος

Στο όμορφο και φιλόξενο δάσος Αντάρ ζούσαν ανάμεσα σε άλλα ζώα και τέσσερις αγαπημένοι φίλοι. Ο Πάρης το λιοντάρι, ο Μάρκος ο σκαντζόχοιρος, η Μόνα η χελώνα και ο Αίας ο λαγός. Παρόλο που το δάσος τους ήταν μαγικό και είχαν συνηθίσει να βλέπουν πολλά παράξενα και ξεχωριστά πράγματα να συμβαίνουν σε αυτό, μία μέρα συνέβη κάτι που τους ήταν αδύνατο να κατανοήσουν. Στο δάσος του Αντάρ συνέβη το πιο περίεργο πράγμα. Όταν η μέρα έφτασε στο τέλος της και κάθε ζωάκι πήγε στη φωλίτσα του να κοιμηθεί, κατάλαβε πως κάτι πολύ σημαντικό έλειπε, κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορούσε κανείς να κλείσει μάτι. Δεν ήταν το πουπουλένιο μαξιλάρι που χάθηκε, ούτε η αγαπημένη χνουδωτή πιτζάμα. Δεν ήταν η κούπα με το ζεστό γάλα, ούτε το αγαπημένο παραμύθι για καληνύχτα. Τι ήταν αυτό που χάθηκε και κανένα ζωάκι στο δάσος δεν έχει καταφέρει να κοιμηθεί ούτε για ένα τέταρτο; Μα φυσικά ο καλός μας Κύριος Ύπνος είναι αυτός που χάθηκε! Για να μπορέσουν να βοηθήσουν και τα υπόλοιπα ζώα του δάσους να ξαναβρούν την ηρεμία και την ξεκούραση που προσφέρει ο καλός Ύπνος, οι τέσσερις φίλοι ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό. Άραγε θα καταφέρουν να βρουν τον Κύριο Ύπνο και να τον πείσουν να επιστρέψει μαζί τους πίσω στο δάσος; Τι εμπόδια θα συναντήσουν στο δρόμο τους και με ποιο τρόπο θα τα ξεπεράσουν;

Μια πολύ τρυφερή ιστορία που υμνεί τα οφέλη του καλού ύπνου και προτρέπει τα παιδιά να ξεκουράζονται καλά και να κοιμούνται νωρίς ώστε να κερδίζουν την επόμενη μέρα και να την απολαμβάνουν γεμάτα ενέργεια και όρεξη για νέες εμπειρίες. Η ζωή από μόνη της είναι μία περιπέτεια. Αυτό το βιβλίο μαθαίνει στα παιδιά πώς να αξιοποιούν τις ικανότητες τους και από την αδράνεια να περνούν στη δράση αντλώντας δύναμη από μια υγιή ζωή αλλά και από μια δυνατή φιλία όπως αυτή που μοιράζονται οι ήρωες του βιβλίου. Μια πρωτότυπη ιστορία με ευχάριστη πλοκή και δράση, καλογραμμένη με ευφάνταστα στιγμιότυπα και με μια πολύ ξεχωριστή εικονογράφηση. Λίγο πριν τον ύπνο λοιπόν ή κατά τη διάρκεια της ημέρας… Καλή ανάγνωση!

Πηγή www.Kosvoice.gr

IMG_20171012_101636 IMG_20171012_104451 IMG_20171012_111342 IMG_20171012_111436

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων