Ημέρα: 1 Ιουνίου 2026

Beats volley στην Κυανή Ακτή

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 η ΣΤ΄ τάξη και την Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 η Ε΄ τάξη  επισκέφθηκαν τα γήπεδα και έπαιξαν beats volley στην Κυανή Ακτή. Το Beats Volley προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε μαθητές δημοτικού, καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, ενισχύοντας την αντοχή, τη δύναμη, τον συντονισμό και τα αντανακλαστικά, ενώ παράλληλα καλλιεργεί γνωστικές δεξιότητες όπως η συγκέντρωση, η προσοχή και η γρήγορη λήψη αποφάσεων. Μέσα από το ομαδικό παιχνίδι, τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να σέβονται κανόνες, αναπτύσσοντας έτσι σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες. Επιπλέον, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους, μαθαίνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να αντιμετωπίζουν τόσο τη νίκη όσο και την ήττα. Τέλος, η σύνδεση του αθλήματος με τη μουσική και τον ρυθμό το καθιστά πιο ευχάριστο και ελκυστικό, αυξάνοντας τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό των παιδιών.

5 6 7

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.Α.Δ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Πρέβεζας, ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΒΟΥ & ΒΟΛΕΪ Μαθητών/τριών των Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Οι ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΙΒΟΥ διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας στις 12 Μαΐου 2026, με τη συμμετοχή των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου, 8ου Δ.Σ. Πρέβεζας, Δ. Σ. Παντοκράτορα, Ν. Ωρωπού, Μύτικα, Λούρου, Ν. Κερασούντας, 1ου Δ.Σ. Θεσπρωτικού, 1ου Δ.Σ. Πάργας και 2ου Δ.Σ. Καναλακίου.

Οι αγώνες ΒΟΛΕΪ  πραγματοποιήθηκαν σε τρεις (3) ενότητες Δημοτικών σχολείων στις 25 Μαΐου 2026.

Οι Αγώνες της  1η Ενότητας διεξήχθησαν  στο  Δ.Α.Κ. Πρέβεζας, με τη συμμετοχή των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 8ου Δ.Σ. Πρέβεζας, Δ. Σ. Παντοκράτορα, Μύτικα και Ν. Σινώπης.

Οι Αγώνες της  2η Ενότητας διεξήχθησαν στο Δ.Α.Κ. Φιλιππιάδας, με τη συμμετοχή των 1ου, 2ου, 3ου Δ. Σ. Φιλιππιάδας, 1ου Δ.Σ. Θεσπρωτικού και  Δ.Σ.  Λούρου και Ν. Κερασούντας.

Οι Αγώνες της  3η Ενότητας διεξήχθησαν  στο Γυμναστήριο των ΓΕ.Λ. και Γυμνασίου Καναλακίου, με τη συμμετοχή των 1ου, 2ου Δ. Σ. Καναλακίου και Δ.Σ. Μεσοποτάμου.

Η Ο.Ε.Σ.Α.Δ. συγχαίρει τους μαθητές  και μαθήτριες καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στους αγώνες

και επισημαίνει ότι πρέπει να είναι κοινός στόχος όλων μας να κατευθυνθούν  τα παιδιά στον αθλητισμό και μέσα από αυτόν να ενισχυθούν αξίες όπως:

η υπευθυνότητα & πειθαρχία,

η επιμονή & υπομονή,

η αυτοπεποίθηση & αυτοεκτίμηση,

η αλληλεγγύη & συνεργασία και

ο σεβασμός προς συμπαίκτες, αντιπάλους, φιλάθλους και κανονισμούς.

                                                   Από την ΟΕΣΑΔ Πρέβεζας

1 2 3 4