2

● Ξανακάναμε το Πείραμα του Ερατοσθένη

Ευτυχώς είχε λιακάδα! Έτσι, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 (Εαρινή Ισημερία), στις 12:31 το μεσημέρι >>> 43 μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης του Σχολείου μας, πήραν μέρος στη δράση ‘Πείραμα Ερατοσθένη 2022‘! Ήταν η 3η συμμετοχή του Σχολείου μας στα 5 τελευταία χρόνια!
5ο Δράμας 2022.03.21 01

stick Τις προηγούμενες μέρες, είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία:

* Διαβάσαμε τις απαραίτητες πληροφορίες, είδαμε βιντεάκια, και φτιάξαμε τα απαραίτητα ραβδάκια ‘στρίβοντας’ σφιχτά χαρτί φωτοτυπίας!

* Έτσι, όλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους μετρήσεις και να βγάλουν τα προσωπικά τους αποτελέσματα!

Χρησιμοποιώντας γνώμωνα ή κρεμώντας τη (μετρημένη από πριν) ράβδο από κλωστή για να είναι κάθετη, κάθε μαθητής, με τη βοήθεια του συνεργάτη του, μέτρησε το μήκος της σκιάς της και κατέγραψε το αποτέλεσμα.

Οι εκπαιδευτικοί των τεσσάρων τμημάτων, που συντόνιζαν και βοηθούσαν τα παιδιά, σημείωσαν τις μετρήσεις σε ειδική κατάσταση.

Αργότερα, έγινε επεξεργασία των δεδομένων, βγήκε η συγκεντρωτική κατάσταση και κάθε συμμετέχων πήρε το Φύλλο Αποτελεσμάτων της μέτρησής του.

5ο Δράμας 2022.03.21 02

Όλα πήγαν μια χαρά και η ικανοποίηση ήταν φανερή σε όλα τα πρόσωπα!

Και του χρόνου!


Δείγμα του Φύλλου με το οποίο εκτυπώθηκαν οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα κάθε συμμετέχοντα.

2022 03 21 Κεντρική Μέτρηση
Ο πίνακας με τις μετρήσεις και τους υπολογισμούς όλων των παιδιών. Η πιο προσεκτική μέτρηση, έδωσε περίμετρο της Γης μόλις 11 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από την πραγματική και ακτίνα μόλις 5 χιλιόμετρα μικρότερη από την επίσημη!



Λήψη αρχείου

Δείτε και το έντυπο με τις απαραίτητες πληροφορίες που φτιάχτηκε από τον δάσκαλο του ΣΤ1.



Λήψη αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση