ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Η Παράλληλη Στήριξη (ΠΣ) στα σχολεία αποτελεί ένα σημαντικό εκπαιδευτικό μέτρο καθώς μέσω της υποστήριξης που προσφέρει στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες προωθεί την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία ενισχύοντας τις ίσες ευκαιρίες στη μάθηση.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στις 6/11/2024 συμμετείχαν σε επιμορφωτική τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Δράμας σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Δράμας με βασική θεματική τη λειτουργία της Παράλληλης Στήριξης στα σχολεία της ΠΕ και ΔΕ.


Η ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ή ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΘΗΣΗ; – Δ2

Η φετινή σχολική χρονιά μας βρίσκει τυχερούς στο σχολείο μας, καθώς έχουμε στην ¨παρέα¨ μας έναν από τους διαδραστικούς πίνακες του σχολείου μας και απολαμβάνουμε την εμπειρία που μας δίνει να προσεγγίζουμε τη γνώση με διαφορετικούς τρόπους.

Προβάλλουμε video, συμμετέχουμε ενεργά εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές του και μέσω διαδραστικών ασκήσεων αναρωτιόμαστε αν με αυτόν τον τρόπο η μάθηση γίνεται παιχνίδι ή αν το παιχνίδι γίνεται μάθηση.

Το σίγουρο είναι πως η μάθηση και το παιχνίδι αλληλοσυμπληρώνονται, η διάθεσή μας είναι στα ύψη και απολαμβάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βέρρου Αικατερίνη

 


Διαδικτυακή συνάντηση μαθητών με σχολείο συνεργασίας στη Μάλτα, Δράσεις eTwinning, 29 Οκτωβρίου 2024

Στις 29 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο των δράσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning και του έργου PENFRIENDS, οι μαθητές της Ε τάξης του σχολείου μας, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας κ Κασάπη Ευδοκίας,  συναντήθηκαν διαδικτυακά με τους μαθητές του σχολείου της Μάλτας με το οποίο συνεργάζονται και φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά. Έγινε ανταλλαγή μηνυμάτων και ευχών για την καινούρια σχολική χρονιά,  συζήτηση για τα ενδιαφέροντά τους και δόθηκε απ’όλους τους μαθητές η υπόσχεση να κρατήσουν και φέτος ζωντανό το ενδιαφέρον τους για ανταλλαγή καρτών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Εκπαιδευτικός: ΚΑΣΑΠΗ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η 28η Οκτωβρίου είναι μία από τις πιο σημαντικές επετείους στην ελληνική ιστορία, μια ημέρα που μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη και ότι για να την προστατέψουμε χρειάζεται αφοσίωση και θάρρος.

Στο σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, η ημέρα αυτή γιορτάζεται με σεβασμό και υπερηφάνεια. Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων παρουσίασαν τη γιορτή που ετοίμασαν για την επέτειο του ΟΧΙ. Ο πανηγυρικός λόγος της επετείου εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό κ. Τόλκα Ευανθία και οι μαθητές των τμημάτων Γ, Δ1 και Δ2 μέσα από τα θεατρικά τους δρώμενα και τα τραγούδια τους τίμησαν τους ήρωες του ΄40 διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη τους. Στο τέλος της γιορτής έγινε η ανακήρυξη της σημαιοφόρου, Φωτεινή Βεβεκλή, και των παραστατών του σχολείου και το τμήμα της σημαίας μετέβη στην προτομή του Άρμεν Κούπτσιου για την κατάθεση στεφάνου.

Το σύνολο της γιορτής επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Αμαραντίδου Μαρία, κ. Βέρρου Αικατερίνη και κ. Τόλκα Ευανθία.

Τα τραγούδια που πλαισίωσαν τη γιορτή επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου μας κ. Γορλολίτσα Αποστολία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας στην παρέλαση της πόλης μας με τη συνοδεία της εκπαιδευτικού ΠΕ11 κ. Ερμιόνη Τσουλόγλου.


Είμαστε ό,τι τρώμε!!!

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας διατροφής, οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού μελέτησαν την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και εξοικειώθηκαν με τη σύσταση των τροφών (πρωτεϊνη, υδατάνθρακας, λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία).

Στη συνέχεια κατασκεύασαν αφίσες με κεντρικό σύνθημα το “είμαστε ο,τι τρώμε” και έμαθαν για το πώς μπορούμε να μειώσουμε το διατροφικό μας αποτύπωμα, ωφελώντας και το περιβάλλον και την υγεία μας. Τέλος, ένα πρωινό αφιερώθηκε στην παρασκευή υγιεινού πρωινού γεύματος στην τάξη μας με υλικά που έφεραν τα παιδιά από το σπίτι τους. Η προετοιμασία του πρωινού μας με φρέσκα υλικά, χωρίς συντηρητικά και φρούτα εποχής, αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής, αφού τα παιδιά ευχαριστήθηκαν τη διαδικασία κι έφαγαν με πολλή όρεξη.


Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας έχει τοποθετηθεί η ψυχολόγος κα Ντρέντσιου Ελένη η οποία θα βρίσκεται στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη στις ώρες 8:15-13:15.
Παρακαλούμε, εφόσον επιθυμείτε να τη συναντήσετε και να συζητήσετε μαζί της οποιοδήποτε ζήτημα σας απασχολεί, να επικοινωνείτε με το σχολείο τηλεφωνικώς προκειμένου να οριστεί ώρα συνάντησης.
Πάντα πρόθυμοι για συνεργασία και από κοινού επίλυση πάσης λογής ζητημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Η διευθύντρια,
Αναστασία Γαλανού



Η Γ τάξη επισκέφθηκε το Σαντιρβάν Τζαμί

Στις 16 Οκτωβρίου 2024, η Γ τάξη με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς επισκέφθηκε το Σαντιρβάν Τζαμί. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα του Γκίκα με θέμα την ελληνική μυθολογία και συμμετείχαν ενεργά στις δραστηριότητες της ξενάγησης!


11 Οκτωβρίου: Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Η Γ τάξη με αφορμή την ημέρα του Μακεδονικού αγώνα 1904-1908 συμμετείχε σε μια σειρά δραστηριοτήτων κατά τις οποίες έγινε ανάγνωση και συζήτηση για την ιστορία και τα ονόματα των Μακεδονομάχων, έγινε προβολή οπτικοακουστικού υλικού και οι μαθητές δημιούργησαν τις δικές τους ζωγραφιές!

 


Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – AI Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (Τ.Ν.) αποτελεί έναν από τους πιο σύγχρονους και καινοτόμους τομείς της τεχνολογίας με προεκτάσεις σε πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής, αλλά και ειδικότερα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στις 14/10/2024 συμμετείχαν στο Webinar του Learn Inn του Ε.Κ.Π.Α. με τίτλο ¨Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση – AI ο βοηθός του/της εκπαιδευτικού¨ και είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια εισαγωγή στην Τ.Ν. γνωρίζοντας το πώς λειτουργεί και πώς επηρεάζει διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση, αλλά και να γνωρίσουν κάποιες από τις αναμφίβολα πολλές δυνατότητες που προσφέρει με σκοπό να τις αξιοποιήσουν στο εκπαιδευτικό τους έργο για τη βελτίωση της διδασκαλίας τους.

 


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση