Εγγραφές Α’ τάξης

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές για την Α΄ (Πρώτη) Τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από τις 15 Μαΐου ως τις 30 Μαΐου 2020.

Η προσέλευση των γονέων/κηδεμόνων για την εγγραφή, θα γίνεται κατόπιν ραντεβού με τη Διεύθυνση του σχολείου στο τηλ. 2109346041,  9.30-12.00. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προσέλευσή σας στο σχολείο πρέπει να λαμβάνονται και να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας (μάσκα, γάντια, αποστάσεις κλπ.).

Οι εγγραφές αφορούν στους μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Αρχικά, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής: Φόρμα εγγραφής μαθητών Α’ τάξης

Κατεβάστε την, αποθηκεύστε την, συμπληρώστε τη πάνω στο ίδιο pdf αρχείο, αποθηκεύστε και πάλι και αποστείλετέ τη ως συνημμένο στο mail του σχολείου: mail@5dim-ag-dimitr.att.sch.gr, γράφοντας στο θέμα του μηνύματος «ΕΓΓΡΑΦΗ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ». Σε άλλη περίπτωση, εκτυπώστε την αίτηση, συμπληρώστε τη και την καταθέτετε στο σχολείο κατά την επίσκεψή σας σε αυτό.

Παράλληλα με την αίτηση, απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. Αν έχετε τη δυνατότητα, σκανάρετε την πρώτη σελίδα με τα στοιχεία του παιδιού καθώς και τις σελίδες του βιβλιαρίου που αφορούν στα εμβόλια που έχουν γίνει και στείλτε τα και αυτά με mail. Σε άλλη περίπτωση, παρακαλούμε κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο, παράλληλα με το βιβλιάριο υγείας, να έχετε μαζί σας φωτοτυπίες από τις παραπάνω σελίδες.

β. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.). Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό έντυπο από εδώ: ΑΔΥΜ και να το συμπληρώσει ο υπεύθυνος γιατρός (μόνο από ειδικότητες παιδιάτρων ή γενικών ιατρών ή σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι).  Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Σχολείο. Αντίγραφο φυλάσσεται στο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού από το γονέα ή κηδεμόνα.

Υπενθυμίζουμε ότι «Είναι υποχρεωτικά όλα εκείνα τα εμβόλια που είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και για αυτό δίνονται δωρεάν στα πλαίσια προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Μόνο σε περιπτώσεις ιατρικής αντένδειξης, θα μπορούν οι γονείς να αρνηθούν τον εμβολιασμό των παιδιών τους».

γ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ,  μισθωτήριο κατοικίας κλπ. στο οποίο αναγράφεται το όνομα του πατέρα ή της μητέρας του/της μαθητή/τριας). Και εδώ αν έχετε τη δυνατότητα σκανάρετε το έντυπο και στείλτε το με mail μαζί με τα παραπάνω (αίτηση και σελίδες βιβλιαρίου υγείας). Σε άλλη περίπτωση να το έχετε σε φωτοτυπία κατά την επίσκεψή σας στο σχολείο. Χωρίς αυτό το αποδεικτικό καμιά εγγραφή δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Μπορείτε να δείτε τα όρια του σχολείου από εδώ: Όρια Σχολείου

δ) Βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο

Σημείωση: Αν υπάρχει γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ-ΚΕΣΥ ή άλλο κρατικό ιατροπαιδαγωγικό φορέα θα πρέπει να προσκομίζεται.

 

Εγγραφή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα

Η συμμετοχή στο Ολοήμερο Πρόγραμμα  είναι προαιρετική. Υπάρχει δυνατότητα πρωινής ζώνης 7-8 π.μ. η οποία δίνεται μόνο στους μαθητές που εγγράφονται και στο απογευματινό πρόγραμμα. Το απογευματινό πρόγραμμα διαρκεί 13.15-15.00 ή 13.15-16.00. Αν επιθυμείτε την εγγραφή, θα πρέπει να συμπληρωθεί η αίτηση: Αίτηση – Ολοήμερο. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω για να την αποστείλετε με mail ή να την προσκομίσετε στο σχολείο κατά την επίσκεψή σας. Σε άλλη περίπτωση θα την προμηθευτείτε από το σχολείο.

Για την εγγραφή στο ολοήμερο θα πρέπει να προσκομιστούν τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση του φορέα εργασίας των γονέων ή κάρτα ανεργίας στην περίπτωση που είναι άνεργοι
  2. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ.: πρόσφατη βεβαίωση ή πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του ασφαλιστικού φορέα.

Στο ολοήμερο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν μόνο οι μαθητές που:

  • και οι δύο γονείς/κηδεμόνες εργάζονται ή είναι άνεργοι.
  • οι γονείς ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες π.χ. πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις, πολίτες τρίτων χωρών, Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, κλπ.

                                        
                                                          Από τη Διεύθυνση του σχολείου 

                                     

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση