Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων Αγωγής Υγείας, ολοκληρώσαμε βιωματικά το πρόγραμμα για την Ισορροπημένη Διατροφή, εστιάζοντας στη σημασία των φυσικών τροφών. Οι μαθητές μας συμμετείχαν ενεργά σε ομαδοποιήσεις, μαθαίνοντας την αξία των φρούτων , των λαχανικών και των βιταμινών.Η Σχολική μας Νοσηλεύτρια τόνισε ότι η σωστή διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σχολική επίδοση:
- Σταθερή Ενέργεια: Η κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων και υγιεινών λιπών (όπως στους καρπούς) αποτρέπει την απότομη πτώση σακχάρου, εξασφαλίζοντας σταθερή ενέργεια για όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος.
- Βελτίωση Συγκέντρωσης: Τα Ω-3 λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που αφθονούν στα φρούτα και τους καρπούς, είναι «τροφή» για τον εγκέφαλο, ενισχύοντας τη μνήμη και την ικανότητα μάθησης.
Ενθαρρύνουμε όλους ,φτιάχνοντας δροσερή και θρεπτική φρουτοσαλάτα, να υιοθετήσουν τον κανόνα: “5 μερίδες Φρούτα & Λαχανικά ημερησίως” και υγιεινά σνακ για ένα γεμάτο ενέργεια και γνώση σχολικό έτος!









