cropped 3EISODOS

Μήνας: Δεκέμβριος 2022

Εκδήλωση για την “ΕΛΙΑ”

Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε όλο το σχολείο μας στην πρόσκληση, να συμμετέχουμε στην δράση, που οργάνωσε το πρωινό-ολοήμερο τμήμα  με θέμα: “Από το δέντρο στις ελιές, στο λάδι και στο …λαδόψωμο”. Προσκαλούμε και  εσάς να παρακολουθήσετε την δραστηριότητα πατώντας πάνω στην εικόνα.

ΒΙΝΤΕΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ –ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ. Υποθεματική:1. Ανθρώπινα Δικαιώματα ΤΙΤΛΟΣ: «Η οικογένεια δεν έχει αριθμητική, είναι απλώς μοναδική!» Ένα πρόγραμμα για την οικογενειακή πολυμορφία

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσεγγίζει θέματα της οικογενειακής ποικιλομορφίας. Με αφορμή το παραμύθι “Ο Έλφι, ο ουρανοκατέβατος” τα παιδιά γνωρίζουν την διαφορετική δομή που έχουν οι “οικογένειες” των ζώων, αλλά και τις κοινές αξίες που συνδέουν τα μέλη τους. Στην συνέχεια, έγινε παραλληλισμός με τους διαφορετικούς τύπους  οικογενειών των ανθρώπων. Αναγνωρίσαμε ότι σε όλες τις οικογένειες υπάρχουν όμορφες και δύσκολες στιγμές. Χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες που συζήτησαν, προβληματίστηκαν, αναζήτησαν και πρότειναν διαφορετικές λύσεις πάνω στην προβληματική κατάσταση που είχε να αντιμετωπίσει κάθε φορά μια οικογένεια, κάνοντας οικογενειακό συμβούλιο. Στο τέλος, τα παιδιά έφτιαξαν ένα Λεύκωμα  απαντώντας στο ερώτημα: “Τι Εστί Οικογένεια”; Ζωγράφισαν το καθένα την δική του οικογένεια και “άνοιξαν” το σπίτι τους στον Έλφι τον ουρανοκατέβατο, στέλνοντας του μία Πρόσκληση για να του γνωρίσουν την οικογένειά τους.

Για να διαβάσεις το Λεύκωμα πάτησε πάνω στο εξώφυλλο

 

Ζωγραφίζω την οικογένειά μου….jpg

Πρόσκληση προς το Έλφι

Ελφις

 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση