Μαθαίνω να φροντίζω τα κατοικίδια ζώα

Ολοκληρώσαμε το project για τα ζώα με την επίσκεψη της κτηνιάτρου (μητέρα ενός παιδιού της τάξης μας), η οποία μας μίλησε για τη φροντίδα των κατοικιδίων και των μικρών ζώων.

Έγινε βιωματική προσέγγιση του θέματος, με παρουσίαση και επίδειξη πρακτικών φροντίδας. Απάντησε στις ερωτήσεις και τις απορίες των παιδιών. Δόθηκε η επιστημονική και έγκυρη γνώση από την ειδικό, επί του θέματος.

28η Οκτωβρίου

Μιλήσαμε για τα γεγονότα που συνοδεύουν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και ασχοληθήκαμε με σχετικές χειροτεχνίες.

  

Το ηρωικό ΟΧΙ. Σύνθεση με γκοφρέ, κανσον και τέμπερα

 

Ελληνικές σημαίες με την τεχνική του κολλάζ

 

Περπατώ στο δρόμο

Αναλάβαμε ρόλους (αυτοκίνητα, φανάρια, σήματα, τροχονόμοι, πεζοί) και αναπαραστήσαμε το πώς διασχίζουμε το δρόμο με ασφάλεια.

          

 

      

Πραγματοποιήσαμε περίπατο γύρω από το σχολείο μας και παρατηρήσαμε τα φανάρια, τις διαβάσεις και τα σήματα, που μας βοηθούν να κυκλοφορούμε στο δρόμο με ασφάλεια.

Φωτεινοί Σηματοδότες

Μάθαμε τον “κανόνα του πεζοδρομίου”, δηλαδή ότι κρατάμε το χέρι κάποιου ενήλικα και περπατάμε από την εσωτερική πλευρά του δρόμου. Ζωγραφίσαμε ένα παιδικό χέρι δίπλα στο χέρι ενός ενήλικα.

   

Παρατηρήσαμε τα φανάρια των πεζών και των οχημάτων, εντοπίσαμε τις διαφορές τους, συζητήσαμε για τη χρησιμότητά τους και φτιάξαμε τα δικά μας.

  

  

Κινητικά παιχνίδια με τα φανάρια. Γίναμε οχήματα και κινηθήκαμε, ακολουθώντας τις οδηγίες των φαναριών και των τροχονόμων.

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Μιλήσαμε για τα κατοικίδια ζώα και τη φροντίδα τους.

Συζητήσαμε για την υποχρέωση όλων μας να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες των σκύλων μας.

Παρακολουθήσαμε το διαφημιστικό σποτ από τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.

https://video.link/w/1BhDc

Φτιάξαμε αφίσα με τις ζωγραφιές μας και το σύνθημα “Σκύβω και Μαζεύω”.