E-Twinning Project 2024-2025

Το σχολείο μας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του e-twinning. Το θέμα του project ήταν “Little scientists” δηλαδή “Μικροί Επιστήμονες”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από την Ελλάδα, Λιθουανία, Ρουμανία και Τουρκία. Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές-τριες να πραγματοποιήσουν και να παρατηρήσουν διάφορα πειράματα και το τι συνέβαινε στο τέλος. Ακόμη, κάθε μήνα δινόταν μία “αποστολή” που την πραγματοποιούσαν οι μαθητές-τριες με τους γονείς τους, στην οποία έπρεπε να αξιοποιήσουν  υλικά της φύσης, ανακυκλώσιμα και γενικότερα να παρατηρούν τη φύση. Τέλος, κάθε μήνα δινόταν αφορμή να μιλήσουμε για κάποια μέρα όπως η μέρα ασφαλούς διαδικτύου (11 Φεβρουαρίου), η ημέρα της Γης (22 Απριλίου) και η ημέρα αφιερωμένη στο e-twinning (9 Μαίου).

Παρακάτω υπάρχουν όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε στη διάρκεια του προγράμματος είτε σε μορφή βίντεο, είτε σε αφίσα ή σε κολάζ φωτογραφιών.

Μετά το πέρας του προγράμματος παραλάβαμε τις βεβαιώσεις συμμετοχής μας και το σχολείο και ο κάθε μαθητής-τρια χωριστά.

20250602 092231

20250603 115959

 

Σχολικές Δραστηριότητες 2024-2025

Το σχολείο μας συμμετείχε στις Σχολικές Δραστηριότητες για το έτος 2024-2025 στα Προγράμματα σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και είχε ως θέμα “Τα ζώα εκπέμπουν SOS – Ζώα: Αλληλένδετη σχέση με τον άνθρωπο, Προστάτεψέ τα!”. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ζώων στις 4 Οκτωβρίου ξεκίνησε συζήτηση για τα κατοικίδια ζώα που είχαν οι μαθητές-τριες, αναφέρθηκαν στα ζώα που βρίσκονται μόνα στους δρόμους “τα αδέσποτα”, τα ζώα που υπάρχουν στις φάρμες, τα προϊόντα που μας δίνουν και καταλήξαμε στα άγρια ζώα του δάσους που απειλούνται προς εξαφάνιση.

Οι μαθητές-τριες μας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο για όλα τα ζώα και αντιλήφθηκαν πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή τους στη ζωή μας και είναι υποχρέωση μας να τα προστατεύουμε και να τα φροντίζουμε.

Ακολουθεί ένα αρχείο με τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του προγράμματος.



Λήψη αρχείου