Λήξη σχολικής χρονιάς

Παρασκευή 14 Ιουνίου! Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της!

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων  και Κηδεμόνων για την προσφορά των εδεσμάτων που συνόδευσαν την αποχαιρετιστήρια γιορτή μας, καθώς και για την προσφορά των βιβλίων στους μαθητές/τρις και στις εκπαιδευτικούς. Χρόνια πολλά και στον Γρηγόρη που γιόρτασε σήμερα μαζί μας τα γενέθλιά του!

Καλό καλοκαίρι ευχόμαστε σε όλα τα αγαπητά μέλη της σχολικής μας κοινότητας!

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Έδεσσα

Στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημερήσια εκδρομή του σχολείου στην Έδεσσα, με τη συνοδεία των γονέων.  Αρχικά επισκεφτήκαμε το εργαστήρι βιολογίας Τυτώ  όπου με την καθοδήγηση της κας Ειρήνης πειραματιστήκαμε με το νερό και γνωρίσαμε κάποιες από τις ιδιότητές του. Επόμενος σταθμός το Ερπετάριο για να δούμε από κοντά χελώνες, φίδια και ιγκουάνα.

Ενημερωθήκαμε για την χρησιμότητα των μύλων του νερού και  των γεύσεων και πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος τους  παλαιότερα για την επιβίωση των ανθρώπων. Στους καταρράχτες τέλος απολαύσαμε ένα δροσερό παγωτό!

Άφιξη μελισσών στο σχολείο

Η Μάγια το μελισσάκι μας  μαζί με τα παιδιά του σχολείου υποδέχτηκαν  άλλα 7 μελισσάκια που μας έστειλε το ΥΠΑΙΘΑ, και  τα οποία με  την παρουσία τους μας έδωσαν μεγάλη χαρά. Παίξαμε και διασκεδάσαμε μαζί τους και μας ενθουσίασαν οι δυνατότητές τους και ο εξοπλισμός τους. Κρίμα που τελειώνει η σχολική χρονιά και δεν έχουμε πολύ χρόνο για να ασχοληθούμε περισσότερο με τα bee bot.  Την επόμενη χρονιά όμως θα είναι εκεί στο σχολείο και θα μας περιμένουν!!

Επίσκεψη οδοντιάτρου στο σχολείο.

Μητέρα μαθητή με την επαγγελματική ιδιότητα της οδοντιάτρου, μας επισκέφτηκε και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για την φροντίδα και την υγιεινή των δοντιών στα πλαίσια του 4ου Εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο ¨Προσέχω ατυχήματα μην έχω¨

Η μέλισσα

Μιλήσαμε για τα έντομα και ειδικότερα για την πολύτιμη μέλισσα. Στο πρωινό μας γευτήκαμε και το υπέροχο μέλι που μας προσφέρει!

Επίσκεψη στο Δημοτικό

Το διάστημα αυτό, γίνονται συζητήσεις με τα νήπια, αναφορικά με τη μετάβασή τους στο Δημοτικό. Τα ίδια έχουν αρκετές απορίες σχετικά με την καθημερινότητα την οποία θα συναντήσουν εκεί. Έτσι, αποφασίστηκε να επισκεφτούμε το Δημοτικό. Εκεί συναντήσαμε τη διευθύντρια, η οποία μας καλοσώρισε και μας οδήγησε στην αίθουσα της πρώτης δημοτικού, στην βιβλιοθήκη, αλλά και σε αίθουσες όπου πραγματοποιείται το μάθημα της μουσικής, της πληροφορικής και της γυμανστικής. Τέλος, οι δάσκαλοι του Δημοτικού μας αποχαιρέτησαν προς το παρόν κερνώντας μας κρουασανάκια και μας ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι!

 

Παρασκευή γλυκού

Τα παιδιά ετοίμασαν τρουφάκια με τα χεράκια τους. Περίμεναν υπομονετικά ώστε με την σειρά να αναμείξουν τα υλικά που χρειάζονταν ώστε να υλοποιήσουν την συνταγή για την οποία χρειάστηκαν μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, κακάο, τριμμένη καρύδα και τρούφα. Στο τέλος απόλαυσαν τα τρουφάκια που έφτιαξαν!