Ανακαλύπτοντας το ηλιακό σύστημα

Οι μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου μας έδειξαν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό απέναντι στο θέμα του διαστήματος και του ηλιακού συστήματος, καθώς αυτό αποτέλεσε κάτι μαγικό και άπιαστο για εκείνα. Συζητήσαμε για όλους τους πλανήτες, μάθαμε ποιά είναι η απόσταση του καθενός από τον Ήλιο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Ανακαλύψαμε πως πριν τον άνθρωπο, επισκέφτηκε το διάστημα ένα θηλυκό σκυλάκι, η Λάικα, της οποίας αποστολή ήταν να το επισκεφθεί και να γυρίσει ζωντανή. Αργότερα, ο άνθρωπος επισκέφθηκε την Σελήνη και τον Άρη. Με αφορμή όλα αυτά που συζητήσαμε, φτιάξαμε τους πλανήτες με σφαίρες από φελιζόλ και τους κρεμάσαμε στην οροφή του σχολείου μας.

Τοποθετήσαμε όλους τους πλανήτες στη σωστή απόσταση από τον Ηλιο σε ένα χαρτόνι και φτιάξαμε ένα κολάζ με φανταστικούς πλανήτες.

Στη συνέχεια, παίξαμε με την beebot και τους πλανήτες.

421135993 198995846608168 4258376991234917580 n

Μάθαμε για τη Γη, τον πυρήνα της, τα ηφαίστεια και τη λάβα που βγαίνει από αυτά, προκαλώντας καταστροφές. Πραγματοποιήσαμε πείραμα με σόδα, ξύδι και σαπούνι πιάτων, προκειμένουν να αναπαραστήσουμε τη λάβα του ηφαιστείου.

 

Διαβάσαμε το παραμύθι ” Ο Λύκος Ζαχαρίας θέλει να πάει στο διάστημα” και φτιάξαμε πίνακα αναφοράς με τους πλανήτες που θέλουμε να επισκεφτούμε και εμείς και αργότερα φτιάξαμε ένα κολάζ με τους φανταστικούς πλανήτες που επισκέφτηκε ο Λύκος Ζαχαρίας, οι οποίοι έχουν τα ακόλουθα ονόματα: Τραμπάλα, Κούνια, Τροχός, Πυροτέχνημα, Τσουλήθρα.