Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Παρασκευή 24/3 στο χώρο του σχολείου με την παρουσία των γονέων. Το θεατρικό μας αναφερόταν στην προσφορά στον αγώνα απελευθέρωσης, των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας τα οποία μέσα από τις φωνές των παιδιών μας διηγούνται  μια μικρή ιστορία. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε το αγαπημένο μας  “μήλο μου κόκκινο”

 

 

 

Η Γη γυριζει- 3ο εργαστήριο δεξιοτήτων

Η Γη είναι το σπίτι μας

Μιλήσαμε  για τον όμορφο πλανήτη μας , ο οποίος έχει ζωή, και έχει σχήμα όχι στρογγυλό άλλα σφαιρικό. Ακούσαμε το τραγούδι ¨Η σφαίρα¨

και μετά τη ζωγραφίσαμε με διάφορους τρόπους και τεχνικές.

Τα παιδιά έφεραν έντυπό υλικό από το σπίτι για να μπορούμε να ανατρέχουμε σε αυτό και να βλέπουμε τις εικόνες. Αναφερθήκαμε στις 5 ηπείρους και μάθαμε ποια ήπειρο αντιπροσωπεύει ο κάθε κύκλος.

Μπλε -> Ευρώπη

Κίτρινο -> Ασία

Μαύρο -> Αφρική

Πράσινο -> Ωκεανία

Κόκκινο -> Αμερική

Ζωγραφίσαμε τις ηπείρους πάνω σε γαλάζιο μπαλόνι , όπου είναι η θάλασσα και οι ωκεανοί.

Ακούσαμε την υπέροχη μουσική του Σ. Σπανουδάκη για τη θάλασσα 

 

και  στολίσαμε τη “γη” μας με πολύχρωμα χαρτάκια -κολλάζ.  μπήκαμε στη σειρά σαν τους πλανήτες σε σχέση με τον ήλιο .

Από την πλατφόρμα Αίσωπος παρακολουθήσαμε το βίντεο

IMG 20230327 121730

Στην αυλή προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε την τροχιά των πλανητών, γύρω από τον ήλιο…δυσκολευτήκαμε! Θα επαναλάβουμε τη δράση αύριο.

 

Ζωγραφίσαμε τις φάσεις του φεγγαριού.

Ακούσαμε το τραγούδι του Γιώργου Σακελλαρίδη “ο Αστροναύτης” το τραγουδήσαμε και το ¨ζωγραφίσαμε¨

Προληπτική οδοντιατρική από το Κέντρο Υγείας Σκύδρας

Στις 21/3/2023  ήρθαν στο σχολείο μας ο κ. Πανιέρης Αντώνιος, οδοντίατρος του Κ.Υ Σκύδρας καθώς και η κα. Τασιώνη Αθηνά επισκέπτρια υγειάς στα πλαίσια του προγράμματος προληπτικής υγιεινής που πραγματοποιεί ο παραπάνω φορέας και στο οποίο συμμετέχουμε και ενημέρωσαν τους μαθητές/τριες για την υγιεινή  φροντίδα των δοντιών. Στην συνέχεια έγινε οδοντιατρική εξέταση και οι γονείς ενημερώθηκαν με έντυπο για την κατάσταση των δοντιών των παιδιών.

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στις 17/3/2023 επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας. Πριν από την επίσκεψη ασχοληθήκαμε  με τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης μας. Συζητήσαμε εκ νέου για τη φροντίδα των βιβλίων και αντικαταστήσαμε τα παλαιά βιβλία που είχαμε διαβάσει με καινούρια.

Κατά την επίσκεψή μας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μας  υποδέχτηκε η κα Ελένη, η οποία μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας μιας δανειστικής βιβλιοθήκης. Μας διάβασε ένα ωραίο παραμύθι και μας αποχαιρέτησε με ένα σακουλάκι γλυκά. την ευχαριστούμε πολύ!

Βελτίωση των κτιριακών υποδομών του σχολείου

Υλοποιήθηκαν τα αιτήματα που είχαμε υποβάλει στην δημοτική αρχή του Δήμου Σκύδρας για βελτίωση των κτιριακών υποδομών του σχολείου,

Κλαδεύτηκαν τα δέντρα της αυλής

 

Βάφτηκαν τα κάγκελα του σχολείου και της αυλής καθώς και ο εξωτερικός χώρος.

Τοποθετήθηκε νέο κλιματιστικό στην αίθουσα καθώς και 2 παγκάκια στην είσοδο του σχολείου ώστε οι γονείς να έχουν έναν άνετο χώρο όταν περιμένουν να παραλάβουν τα παιδιά.

 

Επιμόρφωση γονέων

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των γονέων του σχολείου μας από την κα Συρομάχου Σοφία, εκπρόσωπο του Κέντρου Πρόληψης Όραμα με θέμα ” τρόποι ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης των παιδιών”.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση!

Ακολούθησε  καφές και περαιτέρω συζήτηση.