ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

 

 

Για το σχολικό έτος 2023-2024 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία μας θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2023. Eγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019 .

Η αίτηση εγγραφής γίνεται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά από τους ίδιους τους γονείς .

 

Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,  ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Π.Ο.Π χωρίς προϋποθέσεις .

Η εγγραφή των μαθητών/τριών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στο Ολοήμερο Πρόγραμμα επίσης γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα

Β.  ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΑΙΤΗΣΗ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ 

Ι. ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου ο γονέας/ κηδεμόνας πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του (δηλ. 4ο ή 17ο Νηπ/γείο).
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή τής αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή του.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή έγγραφο/ σχετικό αποδεικτικό, όπως ΠΡΟΣΦΑΤΟΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ-   λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ)  ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας,

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοημέρου ή και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 10/3/23 – 30 /3/23 στο Νηπιαγωγείο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ  ΟΤΙ  Η «ΑΠΟΔΟΧΗ» ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ  ΔΕΝ  ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΣΗ   ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΥ  ΣΤΗ   ΔΗΛΩΘΕΙΣΑ ΣΧΟΛΙΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ.

Γ. ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ  ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -MEΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς ,

η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών θα γίνεται με προγραμματισμένο τηλεφωνικό ραντεβού,  πάντα με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του γονέα που προσέρχεται. Παρακαλούμε να φοράτε μάσκα προς αποφυγή διάδοσης covid-19.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Θα προγραμματίσετε ραντεβού στο σχολείο αφού λάβετε το μήνυμα “ΑΠΟΔΟΧΗ” της ηλεκτρονικής αίτησής σας.  Τότε θα εσωκλείσετε σε διαφάνεια   ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΠΑΝΩ  ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ  τα παρακάτω δικαιολογητικά :

  • Αίτηση εγγραφής (θετικής ή αρνητικής) του μαθητή στο ολοήμερο πρόγραμμα ή στο αναβαθμισμένο ολοήμερο ή και στο τμήμα  πρωινής υποδοχής ( δηλ. συμπληρώνετε σε κάθε περίπτωση το έγγραφο «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΘΗΤΗ»).
  • Βεβαίωση φοίτησης του/της αδελφού/ής του μαθητή στο συστεγαζόμενο Δημοτικό Σχολείο στην περίπτωση που υπάρχει.
  • Τα εμβόλια του μαθητή έτσι όπως καταγράφονται στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού. Στο φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα περιλάβετε απλή φωτοτυπία των παραπάνω εμβολίων ενώ θα έχετε μαζί σας και το πρωτότυπο βιβλιάριο εμβολίων του μαθητή προς επί τόπιο έλεγχο .
  • Το Α.Δ.Υ.Μ του μαθητή θα το προσκομίσετε συμπληρωμένο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2023 με ημερομηνία συμπλήρωσης το μήνα Σεπτέμβριο και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ πριν την έναρξη των μαθημάτων.
  • Η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του, η οποία θα είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.
  • Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συμπεριλαμβάνουν στο παραπάνω φάκελο γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία ή προγραμματίζουν ΑΜΕΣΑ κατόπιν συνεννόησης με το Νηπ/γείο αξιολόγηση του μαθητή.

 

Όλα τα απαραίτητα έντυπα βρίσκονται αναρτημένα στις ιστοσελίδες των Νηπιαγωγείων μας. Επίσης, θα διατίθενται και στην είσοδο του σχολικού μας συγκροτήματος. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση , θα επικοινωνείτε αρχικά τηλεφωνικά με τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων, ώστε να λαμβάνετε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ολοκλήρωση της εγγραφής κάθε μαθητή.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  1. Τηλεφωνική :

Τηλ. Επικοινωνίας : α)  210 77 07 653 κατά το χρονικό διάστημα 12.15 – 13.00 .μ.μ. 

                                 β)   211 41 89 728 κατά το χρονικό διάστημα 7.45- 8.15 π.μ.

2. Ηλεκτρονική:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

mail@4nip-zograf.att.sch.gr

mail@17nip-zograf.att.sch.gr

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

https://blogs.sch.gr/4nipzogr/

https://17nipzogr.mysch.gr/

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ  ΚΑΙ  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  4ου  & 17ου  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Αγήνορος      -ΟΛΗ

Αγίας Λαύρας      -από  80 και  85

Αργυροκάστρου   –   ΟΛΗ

Αθηνών        -ΟΛΗ

Αριστομένους     -ΟΛΗ

Αστερίου        -ΟΛΗ

Γκανογιάννη        -από  22 και πάνω  και από 53 και πάνω

Γράμμου   -ΟΛΗ

Γρηγ. Ζώγκου   -ΟΛΗ

Δίκης  -από 11 και πάνω και από 12 και πάνω

Διλόφου Ν.  Ξιλούρη  -ΟΛΗ

Ευδήλου  -ΟΛΗ

Ηφαιστίωνος   -ΟΛΗ

Καλαβρύτων  – ΟΛΗ

Κοκκινοπούλου     -ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

Κονίτσης  -ΟΛΗ

Κορυτσάς   -ΟΛΗ

Κύπρου    -ΟΛΗ

Λουλουδιών     -ΟΛΗ

Μ. Αλεξάνδρου       -ΟΛΗ

Οπουντίων Λοκρών    -ΟΛΗ

Αλ. Παναγούλη        -από 33 και 38

Παπαδιαμαντοπούλου        -από 160

Γ. Παπανδρέου    -από  62 και 63

Προύσσου       -ΟΛΗ
Σπηλιωτοπούλου        -οι μονοί αριθμοί
34ου Συντάγατος        – ΟΛΗ