Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

Επειδή πιστεύουμε ότι είναι ένα θέμα με τεράστιο ενδιαφέρον, που μόνο κερδισμένα μπορεί να βγουν τα παιδιά από την προσέγγισή του, γιορτάσαμε και εμείς τη μέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και γίναμε υποστηρικτές της. Γιατί όσο πιο ενημερωμένα είναι τα παιδιά, από μικρή ηλικία, τόσο καλύτερο θα γίνει το διαδίκτυο!

Τις  προηγούμενες μέρες γνωρίσαμε τα θετικά και τα αρνητικά τόσο του υπολογιστή όσο και του διαδικτύου. Γράψαμε τα ονόματά μας καθώς και διάφορες λέξεις, ζωγραφίσαμε και παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Επίσης φτιάξαμε την αφίσα μας με το δικό μας σύνθημα για την ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οδηγίες για τους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Ασφαλούς Διαδικτύου