Η Ραφήνα ξέρει από προσφυγιά…

Το 1922 οι Τριγλιανοί πρόσφυγες κατέφυγαν στη Ραφήνα και βρήκαν έναν καινούργιο τόπο να ζήσουν. Το 1991 βρήκαν εδώ καταφύγιο πρόσφυγες από την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία. Το ίδιο έγινε και φέτος με τους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Αλλά και άλλοι, μεμονωμένοι, από διάφορες χώρες, βρίσκουν στην πόλη μας μια νέα ζωή. Ανάμεσά τους και παιδιά, που η τρυφερή τους ηλικία σημαδεύτηκε από τραγωδίες. Εκτός όμως από τους ανθρώπους, εδώ και χρόνια, στο Ρέμα της Ραφήνας βρίσκουν καταφύγιο τα ταλαιπωρημένα από το μακρύ ταξίδι τους πουλιά.

Η ιστορία της Ραφήνας έχει τη σφραγίδα της προσφυγιάς.

Αυτό ήταν το θέμα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus το οποίο πραγματοποίησε το Κλασικό Τμήμα του σχολείου μας. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις δράσεις που έγιναν εντός και εκτός τάξης.


Μετάβαση στο sway.office.com.

ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ (ΟΛΟΗΜΕΡΟ)

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΑΣ ΕΡΓΑ :

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ20

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ 26

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΕΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ

232221

ΤΑ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ  ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΒΓΟΥΛΑΚΙΑ27

Λ ΟΠΩΣ ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ25

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !

Το δικαίωμά μου-το δικαίωμά σου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δραστηριότητες στο τρίτο Πρόγραμμα Δεξιοτήτων 2021-22 που αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα τα δικαιώματα του Παιδιού


Μετάβαση στο sway.office.com.

Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Πόσο μας έλειψε 2 χρόνια η Βιβλιοθήκη της πόλης μας!

ημερα παιδικου βιβλιου   Αδράξαμε λοιπόν αμέσως την ευκαιρία να την επισκεφθούμε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τα γενέθλια του μεγάλου παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ο κ.Χατζηαναστασίου , μας υποδέχτηκε χαμογελαστός και φιλόξενος, όπως πάντα, συστήνοντας στα παιδιά τον υπέροχο αυτό χώρο, όπου φωλιάζει η Γνώση και ο Πολιτισμός  της Ραφήνας.

 

IMG 20220401 091014        IMG 20220401 091630

ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!