Με αφορμή την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, στο νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήσαμε δραστηριότητες με στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού, της φιλίας και της αποδοχής.
Μέσα από συζήτηση τραγούδια και δημιουργικές δραστηριότητες, τα παιδιά μίλησαν για τα συναισθήματά τους και έμαθαν πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ευγενικοί, να βοηθάμε τους φίλους μας και να λέμε «όχι» σε συμπεριφορές που πληγώνουν τους άλλους.
Είδαμε το βίντεο απο το τραγούδι των Locomodo “Υπάρχουν χέρια” συζητήσαμε για τα λόγια και τις εικόνες που αναγνωρίσαμε και έπειτα μάθαμε να το τραγουδάμε στη νοηματική γλώσσα.
Όλοι μαζί στείλαμε το δικό μας μήνυμα ότι στο σχολείο μας υπάρχει χώρος μόνο για φιλία, συνεργασία και σεβασμό. Γιατί όταν είμαστε ενωμένοι και υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, το σχολείο γίνεται ένα ασφαλές και χαρούμενο μέρος για όλους. 💙
