Εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-24

Οι αιτήσεις εγγραφών για το σχολικό έτος 2023-2024 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 27 Μαρτίου 2023, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, με  βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, δηλαδή που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2019 .

Τα δικαιολογητικά προσκομίζονται καθημερινά στη σχολική μονάδα στο διάστημα 13.00-14.00.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

Γαϊτανάκι

Ευχαριστούμε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Καλαμάτας που δέχτηκε την πρόσκληση μας και μας επισκέφτηκε για να χορέψουμε το παραδοσιακό γαϊτανάκι στην αυλή του σχολείου μας.

gaitanaki

Ο κύκλος του νερού-Πειράματα

Στα πλαίσια του προγράμματος Etwinning “Friends with nature”, αλλά και της ενασχόλησής μας με τον κύκλο του νερού στα εργαστήρια δεξιοτήτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τμήματος 2 είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να δημιουργήσουν, αλλά και να παίξουν με το νερό.

  1. Τήξη- Πήξη
  2. Φούσκες

Τσικνοπέμπτη 2023

Απ’ όλα είχε η σημερινή ημέρα…

Και παρακολούθηση της παράστασης “Η Σταχτοπούτα-το Φως” από το θέατρο Ρέον

.jpg

Και σουβλάκια λόγω της ημέρας…

Untitled design 3

Και μεταμορφώσεις…

cinderella day

Σώστε το νερό!

Στα πλαίσια του προγράμματος Etwinninng “Friends with Nature”, στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα 2 του σχολείου μας, σε συνεργασία με το ολοήμερο τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης και το Νηπιαγωγείο Μελιγαλά οι μικροί μαθητές δημιούργησαν μία αφίσα ευαισθητοποίησης για το νερό.

save water collaborative poster 2

1η εβδομάδα Αποκριάς – Προφωνή

Η 1η εβδομάδα της Αποκριάς (Προφωνή) ολοκληρώθηκε με τον καθιερωμένο περίπατο και την αναγγελία της έναρξης του καρναβαλιού στην πόλη μας, με τελικό προορισμό την παιδική χαρά στην πλατεία της Μεσσήνης για να απολαύσουμε την ηλιόλουστη μέρα με πολύ παιχνίδι.