Αρχική » 2011-2012 » Δ Ι Α Φ Ο Ρ Α » Κινηματογράφος… » ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ “ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”

Πρόσφατα άρθρα



ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ “ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”

Την τετάρτη 8-2-2012 πήγαμε σε κινηματογράφο της γειτονιάς
και είδαμε την ταινία…

trailer

Ας γράψουμε σχόλια… ——¬
…………………………………….

.


11 Σχόλια

  1. Το άλογο του πολέμου είναι μια πραγματικά καλή ταινία που καθηλώνει τον κάθε θεατή με την υπέροχη σκηνοθεσία της και την απίστευτη πλοκή της. Προκαλεί όλων των ειδών τα συναισθήματα, φόβο, αγωνία, λύπη, μα και χαρά και ανακούφιση. Είναι μια ταινία που μπορεί να συγκινήσει τον καθένα και περνάει μέσα από τους χαρακτήρες του Άλμπερτ καθώς και του αλόγου του Τζόι ένα έντονο και διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα. Θα την συνιστούσα στους πάντες! 🙂

  2. Το αλογο του πολεμου Μια πολυ συγκινητικη ταινια του Στιβεν Σπιλμπεργκ. Μεσα απο τισ εντονες, συγκλονιστικες σκηνες και απο τα δυναμικα ηχητικα εφε της ταινιας γινεται αντιληπτη η φρικη του Α’ Παγκοσμιου πολεμου.
    Μια ταινια που εχει να περασει πολλα μηνυματα…Μηνυματα για το ποσο παραλογος και ματαιος μπορει να γινει ο πολεμος. Μπορει να παρασυρει μαζι του στο λουτρο αιματος ακομα και αθωους (τοσο τα αλογα οσο και τους ανθρωπους).
    Κι ομως μπορει μεσα σε ολη αυτη τη φρικη του πολεμου να βρισκεται ενα φως ελπιδας; Ελπιδας οπως αυτης που ειχε ο αγαπημενος μας πρωταγωνιστης Αλμπερτ …Παντοτε ηλπιζε οτι θ’ ερθει η μερα που θα ξανανταμωσει το αλογο του “Τζόι” που τοσο πολυ αγαπουσε ….
    Ειναι πραγματικα μια υπεροχη ταινια !!!

  3. Το άλογο του πολέμου είναι μια εξαιρετική ταινία.           Είναι ένα συγκινητικό μελόδραμα που αγγίζει τις καρδιές των θεατών.Οι εικόνες του πολέμου είναι πολύ έντονες και ρεαλιστικές ,καθώς ο Σπίλμπεργκ δεν δίστασε να παρουσιάσει τη σκληρή πραγματικότητα του πολέμου.
    Η ταινία ,αν και βασίζεται σε γεγονότα του Α’ Παγκοσμίου πολέμου δεν αναφέται ουσιαστικά στα αίτια του πολέμου, αλλά στις συμφορές  που προκαλεί  στις ζωές των ανθρώπων.Τονίζει την αθωότητα των ζώων ,την αξία της αγάπης και της φιλίας και την σκληρότητα ενός πολέμου.
    Σημαντικό ρόλο στο έργο παίζει το άλογο , μεσα απο τη ζωή του οποίου θίγεται η εκμετάλλευση των ζώων σ’ένα πόλεμο.
    Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να μας προκαλέσει έντονα συναισθήματα αγωνίας,φόβου,στεναχώριας,συγκίνησης…
    Στο τέλος,όμως με το αίσιο τέλος ανακουφιζόμαστε και γεμίζουμε αισιοδοξία και πίστη για το οτι τα πάντα  είναι δυνατά…!!!

  4. ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Μια καταπληκτικη ταινια και ιδιαιτερη συναισθηματικη.
    Περναει πολλα μηνυματα,ιδιαιτερα αντιπολεμικα και δειχνει με ρεαλιστικες σκηνες τις συνθηκες που επικρατουν στον πολεμο και πως απο την μια στιγμη στην αλλη μπορεις να χασεις τα παντα..συγγενεις,σπιτι,φιλους,οικογενεια κλπ.
    Επισης εδειχνε την μεγαλη αξια της φιλιας και ποσο σημαντικη ειναι σε καθε στιγμη της ζωης μας,αλλα και ποσο στενα μπορει να “δεθει” καποιος με ενα ζωο ή και το ζωο με αυτον.
    Ειχε πολυ καλους ηθοποιους,σκηνικα,μουσικη και η παραμικρη λεπτομερεια επαιζε ρολο. 
    Πιστευω πως ηταν εξαιρετικη η επιλογη της ταινιας και μια απο τις πιο συγκινητικες ταινιες που εχω δει ποτε:)

  5. Η ταινια που παρακολουθησαμε ηταν πολυ ομορφη.Ειχε πλουσια συναισθηματα και προκαλεσε σε πολλους κλαματα.Η σκηνοθεσια ηταν ρεαλιστικη.Γενικοτερα η ταινια εδινε πολλα αντιπολεμικα μηνυματα και εδιχνε το ποσο φρικτος μπορει να ειναι ενας πολεμος.Ηταν πολυ καλη επιλογη.

  6. Μας άρεσε πολύ η ταινία που παρακολουθήσαμε, ιδιαίτερα ο ρόλος του αλόγου ‘Τζόι’.
    Ο Τζόι το άλογο διατρέχει κι ενώνει διαφορετικές ιστορίες που ξεκινούν από το Ντέβον της Αγγλίας και καταλήγουν στο ίδιο μέρος, με μεγάλες ενδιάμεσες φάσεις κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου.
    Η υπερβολή και ο συναισθηματισμός τονίζονται από τη φλύαρη και ασταμάτητη μουσική του Τζον Γουίλιαμς, καθώς το νέο αγόρι και το άλογό του είναι βούτυρο στο ψωμί του Σπίλμπεργκ για να τραβήξει με δύναμη τις χορδές της καρδιάς, όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

  7. Το αλογο του πολεμου ειναι μια καταπληκτικη ταινια.
    Μεσω της φρικης του Α΄ παγκοσμιου πολεμου και την ιστορια ενος νεαρου αγοριου παρουσιαζει καταστασεις που δεν μπορουν να σε αφησουν ασυγκινητο και καταφερνει να περασει μηνυματα για το ποσο παραλογος και σκληρος μπορει να ειναι ενας πολεμος.
    Δειχνει τον τροπο με τον οποιο αυτος αλλοτριωνει τους ανθρωπους αλλα και τη δυναμη της ανθρωπινης ψυχης που καποια στιγμη συνερχεται και προσπαθει να βαλει ενα τελος σε αυτην την τρελα.
    Οι ανθρωποι ειναι αναγκασμενοι να υπομενουν αθλιες συνθηκες ζωης, να γινονται μαρτυρες τραγικων καταστασεων και να μετατρεπονται σε ασπλαχνες και αδιστακτες υπαρξεις για να καταφερουν να επιζησουν.
    Τα αθωα θυματα του πολεμου, και τα ζωα ειναι φυσικα αλλο ενα θεμα που παρουσιαζετε στην ταινια. Καθως τα τελευταια ταλαιπορουνται απο τους περισσοτερους ανθρωπους που τους φερονται ανελεητα, καποιοι αλλοι κανουν οτι μπορουν για να τα βοηθησουν αφου καταλαβαινουν οτι δεν ειναι αψυχα αντικειμενα.
    Τελος η αξια της φιλιας αναμεσα τοσο σε ανθρωπους οσο και σε ζωα ειναι κατι που προβαλλεται απο την ταινια.

  8. Το αλογο του πολεμου :
    Μια ταινια που αγγιζει την καρδια του θεατη.
    Με αρκετα μελοδραματικα στοιχεια , ταινια που περναει διαφορα μηνυματα στον θεατη π.χ ( για την συμφορες του πολεμου).
    Η επιλογη αυτης της ταινιας ηταν παρα πολυ καλη.
    Την συστηνω σε ολους!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ΑΡΧΕΙΟ

Kατηγορίες

European Radio Logo

Σελίδες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς