Χορευτική εκδήλωση (Τσικνοπέμπτη)

Στις 7 Μαρτίου, στην αυλή του σχολείου μας, γιορτάσαμε την Τσικνοπέμπτη με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Το τμήμα Β3 παρουσίασε ένα μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος πολιτισμικής αγωγής με περιεχόμενο την Επτανήσια ιστορία και παράδοση όπως αυτή καταγράφεται μέσα από την μουσική, τους χορούς, τα τραγούδια της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και την ποίηση του Κάλβου και του Σολωμού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α1 και του Α2 παρουσίασαν χορούς της Σαλαμίνας, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α3 και του Α4 χορούς της Θράκης και της Μακεδονίας. Οι μαθήτριες της Β και Γ τάξης μας ταξίδεψαν στην Προποντίδα, στην Σμύρνη, στην Ερυθραία, στη Νίσυρο, της Ικαρία και την Λέσβο.

Η επιλογή των τραγουδιών ήταν από τις μουσικές συλλογές: Επτάνησα. Έλληνες ακρίτες. Χοροί της Γουμενίτσας. Αρχείο ραδιοφώνου. Αιγαίο των Αγγέλων. Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Από τον Πουνέντε. Κέντρο Αιγιακών Μελετών.

Η χορευτική μας εκδήλωση ήταν απόρροια ενός ταξιδιού στην Ελλάδα των βράχων και της θάλασσας και μας δίνει την δυνατότητα να επαληθεύσουμε τον στίχο του Ομήρου “κι ούτε άλλο στον κόσμο γλυκύτερο υπάρχει από την γή μου”.

 

 

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.