ΟΜΙΛΟΣ Η Ευρώπη μας: «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

Υπεύθυνη Ομίλου: Μέτσιου Βασιλική ΠΕ81

Εκπαιδευτικοί – Παιδαγωγικοί στόχοι

Οι Ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται πολίτες που συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή, όχι μόνο για να διασφαλιστεί ότι οι θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας βρίσκουν εύφορο έδαφος στο άτομο και στην κοινωνία, αλλά και για να προαχθεί η κοινωνική συνοχή σε μια εποχή όλο και μεγαλύτερης κοινωνικής και πολιτισμικής πολυμορφίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τις σωστές γνώσεις, δεξιότητες και αντιλήψεις. Η ανάπτυξη κοινωνικών ικανοτήτων και ικανοτήτων του πολίτη και η προώθηση της ισότητας, της κοινωνικής συνοχής και της ενεργούς πολιτότητας μέσω της σχολικής εκπαίδευσης εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο. Η οικοδόμηση αποτελεσματικών προσεγγίσεων για την επίτευξη του στόχου αυτού συνιστά μείζονα πρόκληση για τους ιθύνοντες λήψης αποφάσεων.

Οι μαθητές γνωρίζουν και εμβαθύνουν στις αξίες που πρεσβεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανθρώπινα δικαιώματα, Δημοκρατία, Κράτος δικαίου

  • Ο όμιλος λειτούργησε δύο φορές την εβδομάδα μετά το κανονικό ημερήσιο πρόγραμμα.
  • Το προτεινόμενο υλικό διανεμήθηκε στους μαθητές σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιήθηκε και η ηλεκτρονική τάξη.
  • Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές της Γ τάξης Γυμνασίου.
  • Η αποτίμηση των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων έγινε μέσω των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν στη σχολική κοινότητα.
  • Τα παραδοτέα αφορούν την ολοκληρωμένη παρουσίαση μέσω του κατάλληλου λογισμικού.

https://blogs.sch.gr/4gympfal/files/2023/05/ΟΜΙΛΟΣ-Η-Ευρώπη-μας-όλοι-διαφορετικοί-όλοι-ίσοι.pdf

DSCN0069 DSCN0072 DSCN0077 DSCN0079 DSCN0087 DSCN0089

 

Κατηγορίες: Συμμετοχές. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.