Μονοήμερη εκδρομή στο Σούνιο – Λαύριο

Την Παρασκευή 12/5/2023 οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές/τριες του σχολείου μας, πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στο Λαύριο, όπου επισκεφθήκαμε κάποια από τα αξιοθέατα της πόλης.

Αρχαιολογικό μουσείο

Ξεκίνησε να λειτουργεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ως εκθετήριο ευρημάτων της περιοχής. Σήμερα στο Μουσείο εκτίθενται αξιόλογα αντικείμενα που χρονολογούνται από το 5000 π.Χ. και μεταγενέστερα καθώς, λόγω των μεταλλείων, υπήρχε συνεχής κατοίκηση της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα ευρήματα που έχουν χαθεί, ιδιαιτέρως κατά τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, μία περίοδο κατά την οποία οι διάφορες μεταλλευτικές εταιρείες προχωρούσαν σε εξορύξεις χωρίς καμία μέριμνα για τη διαφύλαξη των αρχαιοτήτων που υπήρχαν στο υπέδαφος της περιοχής, κάποιες αρχαιότητες είχαν φυλαχθεί στα γραφεία τους & εκτίθενται σήμερα στο μουσείο.

αρχαιολογικό Λαύριο αρχαιολογικό Λαυρίου Αρχαιολογικό μουσείο αρχαιολογικό

Το ρολόι

Κατασκευάστηκε γύρω στο1870 με 1880  και αποτελούσε την είσοδο (Θυρωρείο) της Ελληνικής Εταιρείας Μεταλλουργείων. Ο ρόλος του ρολογιού αναφερόταν στην ακριβή άφιξη και αναχώρηση του προσωπικού, καθώς η οικονομική κατάσταση των εργαζομένων δεν επέτρεπε την αγορά ατομικού ρολογιού.

Ρολόι

Ιωάννης Βαπτιστής Σερπιέρι

Ο ανδριάντας του Ι. Β. Σερπιέρι, έργο του γλύπτη Γ. Βρούτου. Ο Ι. Β. Σερπιέρι είναι αυτός που ανακάλυψε στα μέσα του 19ου αιώνα την πλούσια σε μεταλλεύματα γη της Λαυρεωτικής, στην εξόρυξη της οποίας και προχώρησε για συμφέροντα ευρωπαϊκών εταιρειών.

Σερπιέρι

Η Γ τάξη επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο του Θορικού

Αρχαίο θέατρο Θορικού

Σούνιο

Πριν την άφιξή μας στο Λαύριο πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου οι μαθητές/τριες μας ξεναγήθηκαν από τους καθηγητές/τριες τους.

DSCN0421 DSCN0422 DSCN0424 DSCN0430 DSCN0429 DSCN0428 DSCN0427 DSCN0426 DSCN0433 DSCN0434 DSCN0435 DSCN0436

 

Κατηγορίες: Δράσεις, Επισκέψεις - Εκδρομές. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.