1ος διαγωνισμός Racecar Challenge

Συμμετοχή του σχολείου μας στον:

1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής “Racecar Challenge” σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μάθηση Πρωτοβουλία» με βάση το πρόγραμμα miniRACECAR, που σχεδιάζει και προσφέρει το Beaver Works Summer Institute (BWSI)
του Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Διοργανωτής: Pierce The American College of Greece

Εισαγωγή
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής για μαθητές/ριες Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου Racecar Challenge είναι ένας διαγωνισμός βασισμένος στο μάθημα miniRacecar, το οποίο δημιουργήθηκε από το Beaver Works Summer Institute (BWSI) του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης. Η “ Mάθηση Πρωτοβουλία ” είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και μέλος του MIT JWEL, ενώ ο διαγωνισμός προέκυψε από τη συνεργασία αφενός μεταξύ της “ Μάθησης Πρωτοβουλίας” και του BWSI αφετέρου μεταξύ της “ Μάθησης Πρωτοβουλίας ” και του Pierce-ACG.
Μαθητές που φοιτούν στην Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν παρακολουθήσει το διαδικτυακό μάθημα αυτόνομου αγωνιστικού αυτοκινήτου miniRacecar της BWSI  και πληρούν τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσής του, θα διαγωνιστούν σε έναν διαγωνισμό που θα διεξαχθεί μέσω προσομοιωτή στο Pierce . Οι μαθητές που θα έχουν ολοκληρώσει το μάθημα miniRacecar θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησής του από το BWSI.
Ο νικητής του Racecar Challenge θα προκριθεί για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό Racecar του BWSI  στην πανεπιστημιούπολη του MIT και να παρακολουθήσει την τελευταία εβδομάδα του θερινού προγράμματος του BWSI πριν από τους τελικούς αγώνες, πάντα με την επιφύλαξη τυχόν περιορισμών λόγω της πανδημίας. Θα λάβει επίσης ένα δωρεάν κιτ αυτοκινήτου, προκειμένου να συμμετάσχει στον τελικό διαγωνισμό.

Το πρόγραμμα MiniRacecar

Το MiniRacecar είναι ένα ασύγχρονο διαδικτυακό μάθημα που προσφέρεται χωρίς κόστος στα αγγλικά από το BWSI. Η παρακολούθησή του μπορεί να γίνει μέσω της προσομοίωσης λογισμικού και δεν απαιτεί την ύπαρξη φυσικού αυτοκινήτου.

Το MiniRacecar είναι ένα εντυπωσιακό και απαιτητικό μάθημα που καθοδηγεί τους μαθητές στον προγραμματισμό και τη συναρμολόγηση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου το οποίο θα μπορεί να τρέξει αυτόνομα σε μια πίστα βάσει ενός συγκεκριμένου συνόλου παραμέτρων.

Το μάθημα βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, τη ρομποτική και την τεχνολογία, συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη. Οι μαθητές λαμβάνουν οδηγίες στις ακόλουθες θεματικές:

  1. Προγραμματισμός (Python)
  2. Computer Vision (OpenCV)
  3. Ρομποτική (αγωνιστικό αυτοκίνητο)

Στόχος του μαθήματος είναι να παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να εργαστούν σε ομάδες, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, να αποκτήσουν γνώσεις μέσω της μεθόδου project, να αποκτήσουν γνώσεις στους τομείς του προγραμματισμού, της ρομποτικής και της τεχνολογίας και να καλλιεργήσουν δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η δημιουργικότητα και η συνεργατικότητα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Μέτσιου Βασιλική ΠΕ81 Τεχνολογίας

Κόντου Αφροδίτη ΠΕ86 Πληροφορικής

     

Κατηγορίες: Συμμετοχές. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.