Ενημέρωση για τη διεξαγωγή εξετάσεων αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή

Στα πλαίσια διεύρυνσης του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, υλοποιείται πιλοτικό πρόγραμμα με συμμετοχή μαθητών Δ/θμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να μελετηθούν και να αξιολογηθούν οι συνθήκες διεύρυνσης της ψηφιακής εκδοχής του ΚΠΓ.

Οι εξετάσεις που θα διεξαχθούν έχουν τον χαρακτήρα διάγνωσης -αξιολόγησης του επιπέδου γλωσσομάθειας και απευθύνονται σε μαθητές του τρέχοντος σχολικού έτους προκειμένου να συμμετέχουν, εφόσον το επιθυμούν.

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες, κια ειδικότερα όσοι προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας, θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το επίπεδο των υφιστάμενων ικανοτήτων τους.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε ελεγχόμενη γεωγραφικά κλίμακα στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015 σε εργαστήρια πληροφορικής σχολικών μονάδων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε ανοιχτή πρόσκληση που απεύθυνε το ΙΤΥΕ-“ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ”.

Το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για τις εξετάσεις ολοκληρώνεται την 6η Δεκεμβρίου 2015.

Οσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση : http://kpg.cti.gr

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην υποδιεύθυνση του σχολείου.