Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης – ΕΔΥ (πρώην ΕΔΕΑΥ) στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης – ΕΔΥ (πρώην ΕΔΕΑΥ) στο σχολείο μας.

Η ΕΔΥ αποτελεί ένα νέο καινοτόμο θεσμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος με σκοπό τη διεπιστημονική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του σχολείου μας.

Συγκροτείται από τον/την Διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την γραμματέα της επιτροπής, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής του τμήματος ένταξης, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.

Η ΕΔΥ έχει τις εξής αρμοδιότητες:

  • Διενεργεί αξιολογήσεις των δυσκολιών και των πιθανών εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών ή άλλων φραγμών στη μάθηση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.
  • Διενεργεί παρεμβάσεις όπου υπάρχει ανάγκη και παραπέμπει μαθητές που χρειάζονται περαιτέρω αξιολόγηση και υποστήριξη από ειδικές δημόσιες Υπηρεσίες (βλ. ΚΕΔΑΣΥ, Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.α.).
  • Υποστηρίζει τη σχολική κοινότητα σε θέματα που αφορούν την ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στην εκπαίδευση

Για οποιοδήποτε ζήτημα ενημερωθεί η ΕΔΥ, είτε υγείας είτε οικογενειακό, ισχύει το απόρρητο.

Προκειμένου τα μέλη της ΕΔΥ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εξατομικευμένα στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων τους. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί από τον γονέα του/της  μαθητή/τριας να υπογράψει ένα πρωτόκολλο συνεργασίας.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου 210 5015 408 για να ορίσετε μια συνάντηση. Η επιτροπή δέχεται γονείς και μαθητές κάθε Δευτέρα κατά τις ώρες 8:15 μέχρι 12:25.

Η Διεύθυνση και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί σχετικά με τη φοίτηση, την πρόοδο ή/και τη συμπεριφορά των παιδιών σας και μαθητών μας

 

Με εκτίμηση,

η Ε.Δ.Υ. του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης

 

Πρόεδρος της Ε.Δ.Υ.: Χρήστος Κυριάκος

Εκπαιδευτικός Ε.Α.Ε.: Χρήστος Μάλαμας

Κοινωνική Λειτουργός: Παναγιώτα – Δήμητρα Φαλιέρου

Ψυχολόγος: Χριστίνα Τζαβέλλα

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *