Εγγραφές στην Πρώτη (Α΄) τάξη για το έτος 2020-2021

1.-  Οι εγγραφές μαθητών στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοτικού γίνονται  από 15 έως 29 Μαΐου 2020 με την κατάθεση σχετικής Αίτησης στο σχολείο (μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ). [Το σχολείο λειτουργεί και υποδέχεται καθημερινά τους γονείς από 8 π.μ. ως 2 μ.μ., παρακαλούμε όμως να καλείτε απαραιτήτως νωρίτερα στο 2105015408 για συνεννόηση για την ώρα προσέλευσής σας για την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού.]

Στην Πρώτη (Α΄) τάξη Δημοτικού εγγράφονται παιδιά που γεννήθηκαν από το έτος 2014 και πριν.

Δικαιολογητικά εγγραφής  είναι αυτά που προβλέπονται από το Π.Δ.  79/2017 άρθρ. 7  παρ.4α:

α)  Βεβαίωση φοίτησης νηπίων από το νηπιαγωγείο που αποφοιτούν ( θα παραληφθούν από εμάς από τα δημόσια νηπιαγωγεία, από τα ιδιωτικά πρέπει να προσκομιστούν από τους γονείς).

β) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου, το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από το σχολείο, εγγραφής  του μαθητή στα μητρώα ή δημοτολόγια (Π.Δ.  79/2017 άρθρ. 7  παρ.4β).

γ) Επίδειξη του βιβλιαρίου Υγείας  ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται  ότι έγιναν  τα προβλεπόμενα  εμβόλια, ως το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους.

δ) Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας στα όρια της σχολικής περιφέρειας, όπως εκκαθαριστικό εφορίας, συμβόλαιο αγοράς κατοικίας, μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία, λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ – ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ), από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του νηπίου. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Στο σχολείο μας ανήκει η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς : Μαντώ Μαυρογένους-Μανιακίου-Λεωνίδου-Έλλης-Αναπαύσεως-Όρια σχεδίου πόλης (δασική έκταση).

 Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων έχουμε εντολή να ελέγχουμε με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, ώστε οι μαθητές να εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο στα όρια της σχολικής τους περιφέρειας.

ε) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (μπορείτε να το βρείτε εδώ), ως το ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους.

στ) Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής

2.- Δεν εγγράφονται μαθητές εκτός σχολικής περιφέρειας, χωρίς έγκριση του  Διευθυντή Εκπαίδευσης.

3.- Για όσους επιθμούν εγγραφή στο Ολοήμερο απαιτείται να συμπληρωθεί σχετική αίτηση (μπορείτε να τη βρείτε εδώ).

                                                                                          Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 

                                                                                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *