Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ελαιοτριβείο “ο Κυβερνήτης”

Την πεμπτη 14/3/2024 η Ε και ΣΤ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο «ο Κυβερνήτης» που βρίσκεται στον Άγιο Ματθαίο! Ακολούθησε σχετική ενημέρωση και ξενάγηση στον χώρου του ελαιουργείου καθώς επίσης και γευσιγνωσία του Λαδιού σε διάφορες μορφές του !

ελ 3 ελι 2 ελια 1

Αποκριάτικα Δρώμενα

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας αποκριάτικες εκδηλώσεις, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων. Τα παιδιά διασκέδασαν χορεύοντας και παίζοντας. Αυτό που τους ενθουσίασε περισσότερο ήταν οι διαγωνισμοί του καλύτερου χορευτή και της καλύτερης στολής, ενώ δεν έλειψαν και τα κεράσματα που ο σύλλογος ετοίμασε για τα παιδιά μας.

απ 3 απ 2 απόκριες 1

Οι Μύθοι του Αισώπου- Φιλαναγνωσία

Είχαμε την ευχαρίστηση να έχουμε ως καλεσμένη στο σχολείο μας την κα. Ντίτορα Μαρία, η οποία μας διάβασε ιστορίες από το βιβλίο της “Αισώπειοι Μύθοι”. Οι μαθητές όλων των τάξεων πέρασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων, άκουσαν τους μύθους σε μορφή ποιήματος, αλληλεπίδρασαν με τη συγγραφέα και πραγματοποίησαν δραστηριότητες βασισμένες στις ιστορίες. Ήταν μια υπέροχη μέρα γεμάτη διδάγματα για όλους.

αισωπος 1 viber image 2024 02 29 19 31 51 798

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι μπορείτε να βρείτε τον αριθμό μητρώου εγγραφής των μαθητών στο σχολείο μας, εκδίδοντας ηλεκτρονικά μια βεβαίωση φοίτησης μέσω του gov.gr.

Συγκεκριμένα, εάν αναζητήσετε στο gov.gr τη συγκεκριμένη λειτουργία και εκδώσετε τη βεβαίωση φοίτησης, μπορείτε να κατεβάσετε στη συσκευή σας το σχετικό έντυπο που περιέχει μέσα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Αυτό το έντυπο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού, για κάθε νόμιμη χρήση.

Η ακριβής διεύθυνση όπου μπορείτε να μεταφορτώσετε τη βεβαίωση φοίτησης του παιδιού σας είναι η: https://www.gov.gr/upourgeia/upourgeio-paideias-kai-threskeumaton/paideias-kai-threskeumaton/attending-school

Εγγραφές στην Α΄ τάξη 2024-2025Λήψη αρχείου

Τουρνουά σκακιού

Σκακιστική πανδαισία στο 4ο Δημοτικό Λευκίμμης

Μαθαίνοντας Ξιφασκία

Σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό σχολείο Λευκίμμης Μελικίων, στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης, καλέσαμε το συνάδελφο και δάσκαλο ξιφασκίας, Δημήτρη, προκειμένου να μας παρουσιάσει, εξηγήσει και εκπαιδεύσει πάνω σε αυτό το ευγενές άθλημα. Τα παιδιά και των δύο σχολείων παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον και επιθυμούσαν να δοκιμάσουν και τα ίδια.

ξιφ 1 ξιφ 2 ξιφ 3

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης όλες οι τάξεις του Δημοτικού μας σχολείου κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικα στολίδια και ημερολόγια. Την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου λειτούργησε στο σχολείο, τα απογεύματα, το χριστουγεννιάτικο Bazaar, το οποίο τίμησαν οι περισσότεροι κάτοικοι των γύρω χωριών. Θαύμασαν τη δουλειά των παιδιών, συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς που παρευρίσκονταν στο χώρο του σχολείου και όλοι έφυγαν χαρούμενοι. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν διατέθηκαν για τον εξοπλισμό της σχολική βιβλιοθήκης, με βιβλία κατάλληλα για κάθε ηλικία.

bazaar 2 bazaar 3bazaar 5bazaar 1bazaar 4

Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2023

Η τελευταία γιορτή του 2023 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων του δημοτικού μας. Τα παιδιά μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους συνεργάστηκαν και έπαιξαν “Τη μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη”. Μέσα από ζωηρά χορευτικά και αστείες ατάκες οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μετέδωσαν το πνεύμα της γέννησης του Χριστού, το πνεύμα της χαράς και της αλληλεγγύης, βοηθώντας τον Αϊ-Βασίλη.

ΜΠ4 ΜΠ3 ΜΠ2 ΜΠ 1

Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών τριών λόγω COVID-19, για το σχολικό έτος 2023-2024Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση