Με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, οι μαθητές του Α2 αφιέρωσαν χρόνο στη μελέτη του έργου των Τριών Ιεραρχών στην κοινωνία. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, κατέγραψαν τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύει το συνολικό τους έργο, κατανοώντας τη σημασία της προσφοράς, της παιδείας και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας, κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του στέμμα, το “Στέμμα των Αξιών”. Πάνω στην κάθε κορώνα έγραψαν σημαντικές αξίες, όπως η αγάπη, η καλοσύνη και η μάθηση, τιμώντας με τον δικό τους δημιουργικό τρόπο το έργο των Τριών Ιεραρχών.
Η εκπαιδευτική αυτή δράση έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να μπουν στον ρόλο των Τριών Ιεραρχών, να σκεφτούν και να συζητήσουν για τις αξίες που εκείνοι προώθησαν, ενισχύοντας τη σύνδεσή τους με τις διαχρονικές αρχές της παιδείας και της ηθικής. Ήταν μια ημέρα γεμάτη μάθηση, δημιουργικότητα και προβληματισμό!