Το σχολείο

text
text
This is an example of a HTML caption with a link.

 

Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας – «Αθηναγόρειο» είναι το πρώτο Δημοτικό που χαρακτηρίστηκε ως Πειραματικό στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Μάη του 2021.

Είναι σχολική μονάδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και ανήκει διοικητικά στη Διεύθυνση Π.Ε Κέρκυρας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε & Δ.Ε Ιονίων Νήσων.

Βρίσκεται στην οδό Αθηναγόρα Καββάδα 7, στον Ανεμόμυλο της Κέρκυρας. Στεγάζεται σε κτίριο που κατασκευάστηκε αρχικά μετά την με Αρ. 13310/5076/9.8.1960 (Φ.Ε.Κ 122 Δ» / 22.8.1960) Κ.Υ.Α των Υπουργών Παιδείας (Γ. Βογιατζής) και Οικονομικών (Δ. Αλιπραντής). Στο σχολείο προστέθηκε η προσωνυμία «Αθηναγόρειο» προς τιμήν του μεγάλου ευεργέτη του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Αθηναγόρα (κατά κόσμο Αλέξανδρος Καββάδας, 1885-1962).

Το Σχολείο λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις για τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙΣ) και δεν έχει σχολική περιφέρεια. Κάθε σχολικό έτος γίνεται προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων στην Α’ τάξη, από όλη την πόλη, αλλά και γενικότερα το νησί της Κέρκυρας. Η επιλογή των μαθητών/τριών, οι οποίοι φοιτούν στην εισαγωγική τάξη του Σχολείου, γίνεται με κλήρωση, που διενεργείται από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ στην Αθήνα.

Στο σχολείο υπηρετούν είκοσι (20) εκπαιδευτικοί και φοιτούν 140 μαθητές και μαθήτριες. Έχει 9 τμήματα (όσες είναι οι δυνατότητες του διδακτηρίου σε αίθουσες διδασκαλίας). Τη σχολική χρονιά 2023-2024 από 2 τμήματα έχουν οι: Γ, Ε και ΣΤ τάξεις.

Στη σχολική μονάδα με την αυτονομία και ευελιξία που έχει εφαρμόζονται, πολλά καινοτόμα, πιλοτικά προγράμματα: εργαστήρια δεξιοτήτων, όμιλοι δημιουργικότητας και καινοτομίας, νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, πειραματικές δράσεις κ.ά.

Σημαντικό είναι, τέλος, το πλαίσιο συνεργασιών με σχετικά μνημόνια με άλλα Πειραματικά σχολεία της χώρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

7ο

 

1η εβδομάδα δράσεων κατά της σχολικής βίας (Στ2′ τμήμα)

1η εβδομάδα δράσεων κατά της σχολικής βίας (Α’ τάξη)

1η εβδομάδα δράσεων κατά της σχολικής βίας (Δ’ τάξη)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση