Ενδοσχολικές δραστηριότητες για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο σχολείο μας

Στις 30 Ιανουαρίου 2025, στο σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιορτάσαμε τους Τρεις Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και προστάτες των ελληνικών γραμμάτων, εκπαιδευτικών και μαθητών/-τριών όλων των σχολείων της πατρίδας μας.

Έτσι, μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και με την καθοδήγηση του Ενδοσχολικού Συντονιστή Νικ. Σουτόπουλου μάθαμε περισσότερα για τη ζωή, τις αξιόλογες σπουδές και το σημαντικό συγγραφικό και κοινωνικό έργο των “Τριών Φωστήρων της τρισηλίου Θεότητας”, δηλαδή τον Μέγα Βασίλειο, τον Ιωάννη το Χρυσόστομο και το Γρηγόριο το Θεολόγο, που όλοι τους έζησαν τον «χρυσό αιώνα» της Εκκλησίας μας, δηλαδή τον 4ο αιώνα μ.Χ.

Στη ΣΤ΄ τάξη έγιναν διάφορες σχετικές επιμορφωτικές προβολές στον διαδραστικό πίνακα και μάθαμε το απολυτίκιό τους, με τη βοήθεια και της Μουσικού του σχολείου μας Ελένης Κύργιου.

Στις μικρότερες Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις κάναμε διάφορες γραπτές εργασίες με σύντομο κείμενο και σχετικές εικαστικές δημιουργίες. (δες και συνημμένο).
IMG 20250130 0920442

Κατηγορίες: Β' Τάξη, Γ' Τάξη, Δ' Τάξη, Ενδοσχολικός Συντονιστής Νικόλαος Σουτόπουλος, ΣΤ' Τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.