Αγιασμός

Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων εύχονται στους μαθητές και τους γονείς καλή σχολική χρονιά, και σας ενημερώνουν ότι ο αγιασμός θα γίνει στην Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 09:00πμ.

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις | Σχολιάστε

Αθλητικές Εκδηλώσεις Λήξης Σχολικού Έτους 2017-2018

Αθλητικές Εκδηλώσεις

Λήξης Σχολικού έτους 2017-2018

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 έγιναν στο σχολείο μας αθλητικές εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς .Οι μαθητές χόρεψαν  παραδοσιακούς και  μοντέρνους χορούς και συναγωνίστηκαν σε σκυταλοδρομίες υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των γυμναστών του σχολείου κου Αζά Πέτρου κας Μπατάλα Άλκηστις και κου Βασιλείου Ιωάννη.Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί του σχολείου, γονείς και φίλοι.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Youth Power»

4ο  ΟΛΟΗΜΕΡΟ  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΤΑΞΗ: Στ’

ΤΜΗΜΑ: 2ο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ:  Τσάτσιου Βασιλική

To Youth Power είναι   ένα  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου για μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (προεφηβεία).Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών-Νοσοκομείο Παίδων «Π.Α. Κυριακού» και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.

Το παιδαγωγικό και επιστημονικό του πλαίσιο βασίζεται στο μοντέλο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής και στις αρχές της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης. Έχει  στόχο, μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με μια πλειάδα συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, όπως εξαρτησιογόνες ουσίες και εξαρτητικές συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια), διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και σχολικός εκφοβισμός και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να εξασκηθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους θωρακίσουν ψυχικά απέναντι στις παραπάνω προκλήσεις.

Αποτελείται από τρία εγχειρίδια: του εκπαιδευτικού, του μαθητή και του γονέα. Αυτό  συμβαίνει για να ενισχυθεί  η αποτελεσματικότητα του προγράμματος εφόσον θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις από όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

H Μελωδία της Ευτυχίας – Θεατρικό

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

etwinning 2018: Πασχαλινές ευχές με χρήση web2.0 εργαλείων.

etwinning 2018: Πασχαλινές ευχές με χρήση web2.0 εργαλείων.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Σχολείο | Σχολιάστε

Η μουσειοσκευή “Art Express” ξεκίνησε το «ταξίδι» της!

Η μουσειοσκευή “Art Express” είναι ένα πρωτότυπο χειροποίητο βαλιτσάκι, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με σκοπό να ταξιδεύει σε όσα σχολεία δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο.

Το ‘ταξίδι’ της μουσειοσκευής εγκαινιάστηκε από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων, όπου τα παιδιά της Γ’ και ΣΤ’ τάξης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Βασιλικής Τσάτσιου, κ. Ιωάννη Νταραγιάννη, Κωνσταντίνας Αστάρα και Ιωάννας Ντόντου, δούλεψαν μέσα στην τάξη πάνω σε εμβληματικά έργα της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η δράση αυτή επακολούθησε της οργανωμένης επίσκεψης των παιδιών που έγινε το προηγούμενο διάστημα στο μουσείο και πραγματοποιήθηκε στο σχολείο με τη χρήση της μουσειοσκευής, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπογραφία, την τοπιογραφία και τη νεκρή φύση μέσα από έργα του Τριανταφυλλίδη, του Λύτρα, του Μαλέα, του Αστεριάδη, του Οικονόμου και της Φλωρά-Καραβία.

Σημειώνεται ότι σχετικά με τη μουσειοσκευή “Art Express” πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Επίσης, η μουσειοσκευή παρουσιάστηκε σε πανελλαδική αναμετάδοση στην πρωινή ζώνη της κρατικής τηλεόρασης, καθώς και στη 19η ενημερωτική συνάντηση της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού το Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω της μουσειοσκευή “Art Express” είναι επίσημα εγκεκριμένο για την παιδαγωγική του καταλληλότητα από το Υπουργείο Παιδείας. Η μουσειοσκευή περιλαμβάνει: έντυπο για τον εκπαιδευτικό, έντυπο δραστηριοτήτων, φακέλους με αντίγραφα ζωγραφικών έργων της Συλλογής και ερωταποκρίσεις, puzzles, καβαλέτο και ένα χρωματικό κύκλο.

Τη μουσειοσκευή μπορεί να δανειστεί ο εκπαιδευτικός δωρεάν για διάστημα μίας εβδομάδας ύστερα από αίτημα που υποβάλει στο μουσείο. Ο εκπαιδευτικός παραλαμβάνει και επιστρέφει τη μουσειοσκευή με δική του ευθύνη. Το ταξίδι γνώσης και δημιουργίας μέσω της συγκεκριμένης μουσειοσκευής απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού.

Σχεδιασμός – υλοποίηση μουσειοσκευής, συντελεστές: Ελένη Ζανέτα, Αθανασία Γκούνη, Μαρίνα Γούλα, Άρτεμις Διαμαντή, Στέλλα Ζαρνάβαλου, Δήμητρα Ρασάικου.

Πληροφορίες για δανεισμό της μουσειοσκευής: τηλ. 2410-671176.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2018/01/19/mousioskevi-art-express-xekinise-taxidi-tis/

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Ενημέρωση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 30/1/2018, ημέρα Τρίτη, εορτή των Τριών Ιεραρχών, θα γίνει εκκλησιασμός στην Εκκλησία της Παναγίας. Τα παιδιά θα έρθουν στο σχολείο στις 8:15πμ και θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 10:15πμ.

Ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων

 

Λίγα λόγια για τους Τρεις Ιεράρχες

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Γιορτή Χριστουγέννων 2017-2018

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22-12-2017 και ώρα 8:30πμ στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Επίσκεψη του 4ου Δημ.Σχολείου Φαρσάλων στο Σχολικό Μουσείο στα Βρυσιά!

collage-2017-11-13

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αρκετή ικανοποίηση οι μαθητές των τάξεων Ε΄και ΣΤ΄του 4ου δημοτικού σχολείου Φαρσάλων ξεναγήθηκαν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις αίθουσες εκθεμάτων του Σχολ.Μουσείου Βρυσιών. Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017,επισκέφθηκαν το σχολικό Μουσείο οι  τάξεις :Α΄,Β΄,Γ΄και Δ΄.

Σπουδαία και ανεκτίμητη η προσφορά των εθελοντών ξεναγών,συν/χου εκπ/κού κ. Πρεκατέ Δέσποινας , της δ./δος Β.Κουτσικοπούλου, καθώς και των γυναικών του συλλόγου Βρυσιών.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

collage-2017-10-20

Στα πλαίσια της 4ης πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού στο σχολείο μας έγιναν αθλητικές  δραστηριότητες υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κου Αζά Πέτρου με θέμα :«ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑ-ΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Τα παιδιά έπαιξαν βόλευ και άλλα παιχνίδια και ένιωσαν την χαρά της συμμετοχής.

Με την βοήθεια της εκπ/κου  Πληροφορικής κας Σπανού Ευαγγελίας  είδαν βιντεάκια που είχαν θέμα τον αθλητισμό και πόσο αυτός μας βοηθά. Επίσης έμαθαν για τα οφέλη της άσκησης τόσο  στο σωματικό όσο και στο πνευματικό επίπεδο.

Στις  εκδηλώσεις πήραν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις, Σχολείο, Φυσική Αγωγή | Ετικέτες: | Σχολιάστε