Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Εισαγωγή στα Μουσικά Γυμνάσια

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Απινιδωτής σχολείου

22222222

ΝΟΥΣ Ινστιτούτο

ΝΟΥΣ Ινστιτούτο

«Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-

«Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-

Σαν σήμερα

15/7/1974: Ξεσπά στην Κύπρο το αιματηρό πραξικόπημα της αθηναϊκής χούντας κατά του προέδρου Μακαρίου.
Ο αρχιεπίσκοπος διαφεύγει, ενώ η χούντα διορίζει νέο «πρόεδρο» τον Νίκο Σαμψών.

15/7/: Η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων (World Youth Skills Day) καθιερώθηκε για να τονίσει τη σημασία της ανάπτυξης δεξιοτήτων στους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο


Create your own banner at mybannermaker.com!
Flag Counter

Kατηγορίες

European Radio Logo

Αρχείο δημοσιεύσεων

Ημερολόγιο άρθρων

Απρίλιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Τελευταία άρθρα

Διαχείριση δικτυακού τόπου : Λάμπρου Κων/νος & Στρίκου Μαρία

Εισαγωγή στα Μουσικά Γυμνάσια

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το
σχολικό έτος 2023-2024



Λήψη αρχείου

ΜΟΥΣΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ



Λήψη αρχείου

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι δημόσιο σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο. Οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα γενικής παιδείας, κατευθύνσεων και επιλογής (Λύκειο) και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας γαλλικής ή γερμανικής.

Παράλληλα διδάσκονται μαθήματα μουσικής όπως ιστορία και θεωρητικά της μουσικής (σε ολιγομελή τμήματα), βυζαντινή μουσική και όλα τα μουσικά όργανα (ευρωπαϊκά και παραδοσιακά) σε ατομικό μάθημα (διαμελισμός).

Λειτουργούν επίσης τα εξής Μουσικά Σύνολα: Ορχήστρα (συμφωνιέτα) και Χορωδία (Ευρωπαϊκής μουσικής), Ελληνική Παραδοσιακή μουσική, Νεότερη Ελληνική μουσική, Αναγεννησιακή-Μπαρόκ μουσική, »Μουσικές του κόσμου», Κιθάρα, Σύνολο σαξοφώνων, Σύνολο κλαρινέτων, Λαϊκό-Ρεμπέτικο, »Ασκήσεις Ύφους», Ευρωπαϊκά και Παραδοσιακά κρουστά, Φωνή και πιάνο (Vocalpiano entertainment), Ψαλτικός χορός, «Rock in», Μοντέρνα μουσική, σύνολο τζαζ, Πιάνο …με τετρακίνηση.

Στο σχολείο μας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο διάφορες δράσεις (ανακύκλωση, μουσειακή αγωγή, κινηματογραφική ομάδα, εκδηλώσεις στο «ανοιχτό σχολείο» κ.α.), καινοτόμα προγράμματα περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, αγωγής υγείας κ.α.

Από το 2003-2004 το σχολείο μας εντάχθηκε στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής με βάση την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1494 ΤΒ’/10-10-03. λειτουργούν Τμήματα Ένταξης καθώς και Παράλληλη στήριξη για τους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα προγράμματα υλοποιούνται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μέσω των ΕΣΠΑ. Περισσότερα για τα Τμήματα Ένταξης και παράλληλης στήριξης εδώ.

Το ωράριο του σχολείου λειτουργεί με 42 ώρες εβδομαδιαίως και πιο συγκεκριμένα με εννιάωρα τη Δευτέρα και την Τετάρτη και με οκτάωρα τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Στους μαθητές προσφέρεται καθημερινή δωρεάν μεταφορά από το σπίτι τους στο σχολείο και αντίστροφα με σχολικά λεωφορεία

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:

(ΑΡΧΙΚΗ – Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (msth.gr)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση