Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν πέντε παιδιά , ο Ζουλτάν, Μυτούλης, η Λιλίκα, η Φυσίκα και η Τίκα. Αυτά τα παιδιά ζούσαν στην Θορυβούπολη , στην πόλη δηλαδή που επικρατούσε πανικός , πολύς θόρυβος.

Τα παιδιά είχαν κουραστεί να ζουν σε μια τέτοια περιοχή. Έτσι , αποφάσισαν να φύγουν για να αναζητήσουν μια καλύτερη πόλη, πιο ήσυχη και με καλύτερους ανθρώπους. Μαζευτήκανε οι πέντε στην είσοδο της πόλης και ξεκίνησαν το ταξίδι τους.

Ενώ περπατούσαν μέσα στο δάσος , συνάντησαν ένα σκύλο, που τον έλεγαν Φλαπτάν .

Τους είπε ότι είχε ένα χάρτη για μια παραδεισένια πόλη και τα παιδιά ενθουσιασμένα του ζήτησαν, όσο πιο ευγενικά μπορούσαν, το χάρτη.Ο σκύλος ,τους τον έδωσε ,αλλά ζήτησε για αντάλλαγμα να τον πάρουν μαζί τους και εκείνος θα τους βοηθούσε να τη βρουν.Τα παιδιά συμφώνησαν και μαζί με τον Φλαπτάν συνέχισαν το δρόμο τους ακολουθώντας πιστά το χάρτη.

Ύστερα από λίγη ώρα, έφτασαν μπροστά σε μια πόρτα, που εμφανίστηκε από το πουθενά.Τα παιδιά και ο σκύλος φοβόταν , αλλά ταυτόχρονα τους έτρωγε η περιέργεια να δουν τι βρίσκεται πίσω από εκείνη την πόρτα.Τελικά , το αποφάσισαν και άνοιξαν την πόρτα.Αμέσως παρασύρθηκαν από ένα στρόβιλο, που τους οδήγησε σε μια απίστευτα μαγευτική πολιτεία.

Υπήρχαν ποτάμια και λίμνες με καθαρό κρυστάλλινο νερό.Ήταν γεμάτη με οπωροφόρα δέντρα και καταπληκτικά φυτά.Ακόμη, υπήρχαν κάτι περίεργα ζώα που είχαν πάνω στο σώμα τους  ζωντανά και φωτεινά χρώματα.Όλα ήταν καταπληκτικά εκεί πέρα!Τα παιδιά και ο Φλαπτάν είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα.

Ξαφνικά ακούστηκαν μουσικές και εμφανίστηκαν στρατιώτες.Όλοι υποκλίνονταν.ακόμη και τα ζώα.Είχε έρθει η βασίλισσα της Παραδεισένιας πολιτείας, η βασίλισσα Χαμογελαστούλα.Ήρθε για να καλωσορίσει τα πέντε παιδιά και τον φίλο τους τον Φλαπτάν.Η Βασίλισσα οδήγησε τους ταξιδιώτες στο παλάτι που ήταν υπέροχο! Παντού χρώματα !Γαλάζιο ,κόκκινο ,πράσινο και διάφορα άλλα.Ο θρόνος της βασίλισσας ήταν από σκαλιστό ξύλο με τόσα σχέδια πάνω του, όσα δε μπορεί κανείς να φανταστεί.

Τα παιδιά της εξήγησαν την αιτία της επίσκεψης τους και η βασίλισσα τους είπε ότι θα ερχόταν η ίδια στην πόλη τους για να διορθώσει τα πράγματα, εάν πρώτα τα παιδιά τη βοηθούσαν να αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό και δύσκολο πρόβλημα.Τους εξήγησε ότι υπήρχε ένας πολύ κακός βασιλιάς , ο βασιλιάς Πίσσας.Το βασίλειο του ήταν φτιαγμένο από πίσσα και είχε για εργάτες πλάσματα φτιαγμένα από λάσπη.Αυτός ο βασιλιάς ήθελε να κατακτήσει την Παραδεισένια πολιτεία και να την κάνει όπως τη δική του, γεμάτη πίσσα.Η βασίλισσα είχε λιγοστό στρατό και δε μπορούσε να τον εμποδίσει.Αν όμως τα παιδιά έμπαιναν στο παλάτι του, όλοι οι στρατιώτες που βρίσκονταν τριγύρω θα γινόταν σύμμαχοι της βασίλισσας.Επίσης , τους ενημέρωσε ότι το Βασίλειο του Πίσσα δεν ήταν χτισμένο πολύ μακριά από το δικό της.

Τα παιδιά συμφώνησαν να βοηθήσουν τη βασίλισσα και το άλλο πρωί ξεκίνησαν για το ταξίδι τους.Πήραν τρόφιμα και άλλα είδη εξοπλισμού.Το βασίλειο του Πίσσα βρισκόταν στην απέναντι πλευρά ενός ποταμού που ήταν λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Παραδεισένια Πολιτεία.Μετά από πολλές ώρες πεζοπορίας, είδαν τον ουρανό να σκοτεινιάζει και κατάλαβαν ότι βρίσκονταν κοντά στον προορισμό τους .Όμως δε μπορούσαν να συνεχίσουν , επειδή έβρεχε πολύ.Έτσι, αποφάσισαν να παραμείνουν στο σημείο που βρισκόταν μέχρι να περάσει η βροχή.Δύο ώρες αργότερα ξεκίνησαν και πάλι.

Έτσι, όπως περπατούσαν , φύσηξε ένας δυνατός άνεμος και ο Μυτούλης, η Φυσίκα και η Τίκα έπεσαν κάτω.Ο Ζουτλάν με τη Λιλίκα προσπάθησαν να τους βοηθήσουν , όταν ξαφνικά είδαν στην άλλη μεριά του ποταμού ένα άτομο να φοράει ένα ημίψηλο καπέλο και να έχει σκάσει στα γέλια.Ήταν ο βασιλιάς Πίσσας!Τα παιδιά μόλις το κατάλαβαν άρχισαν να τρέχουν προς τη μεριά του χωρίς ίχνος φόβου.Μόλις έφτασαν στην όχθη, δεν είδαν κανένα.Έπρεπε να περάσουν απέναντι.Πώς όμως;

Ο σκύλος ο Φλαπτάν θα τους βοηθούσε.Η βασίλισσα Χαμογελαστούλα του είχε δώσει ένα μπουκαλάκι μαγικού φίλτρου, το οποίο αν το έπινες , σκεφτόσουν κάτι και γινόσουν αυτό που σκεφτόσουν.Έτσι ο σκύλος ήπιε το φίλτρο, σκέφτηκε μια βάρκα κι έγινε ο ίδιος βάρκα.Ανέβηκα τα παιδιά πάνω του και πέρασαν τον ποταμό, το νερό του οποίου ήταν μαύρο, όπως η πίσσα.Η απέναντι όχθη ήταν γεμάτη πίσσα .Ξαφνικά ακούστηκε μια τρομακτική μουσική.Τα παιδιά όσο ανέβαιναν το λόφο τόσο η μουσική δυνάμωνε και την ένιωθαν πιο κοντά.Στο πιο ψηλό σημείο του λόφου ήταν το βασίλειο του.Προσπάθησαν να μπουν μέσα, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους ο Πίσσας.Φοβήθηκαν πολύ και ο Φλαπτάν προσπάθησε να φύγει όμως τον σταματησε μια δυνατή φωτιά.Ο Πίσσας τους είχε περικυκλώσει με φωτιά.Κατάλαβαν όμως ότι δεν ήταν αληθινή, επειδή κανονικά θα έπρεπε να ζεσταίνονται, ενώ εκείνη τη στιγμή κρύωναν. Έτσι βγήκαν έξω από τη φωτιά και έριξαν χώμα στον αντίπαλο τους.Μπήκαν γρήγορα μέσα στο παλάτι του κι αμέσως , όλοι οι εργάτες του, που βρίσκονταν εκεί, έγιναν σύμμαχοι της βασίλισσας Χαμογελαστούλας.Τα παιδιά τους διέταξαν να πιάσουν τον Πίσσα

που προσπαθούσε να τρέξει μακριά, αλλά τον πρόλαβαν.

Όταν γύρισαν στην Παραδεισένια πολιτεία, η βασίλισσα ευχαρίστησε το Ζουτλάν, το Μυτούλη, τη Λιλίκα , τη Φυσίκα, την Τίκα και φυσικά τον Φλαπτάν.Πήγε στην πόλη τους, όπως είχε υποσχεθεί και δίδαξε σε όλους τους κατοίκους πωςνα ζουν ωραία χωρίς θόρυβο.Έτσι και οι δυο πόλεις ήταν ευτυχισμένες και ασφαλείς.

Όσο για τον Πίσσα?Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του? όπως λένε.Η βασίλισσα τον έβαλε να πλένει πιάτα στην κουζίνα του παλατιού.Τι την ήθελε κι αυτός την κατάκτηση της Παραδεισένιας πολιτείας; Αφού αυτή είχε πέντε ήρωες να την προστατεύουν?

 

Σκανδαλάκη Κατερίνα Στ’ τάξη

Κατηγορίες: ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΞΗ ΣΤ (2009-10). Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση